Runkosarjan sija 12 – Kouvolan KooKoo

Muutokset viime kaudesta: 

 

+ Charles-Edouard D’Astous (ECHL)     – Alexander Bonsaksen (Norja)
+ Ari Gröndahl (EBEL)                              – Sam Lofquist (Ei tiedossa)
+ Miska Kukkonen (Lukko)                      – Petteri Nikkilä (DEL-2)
+ Stefan Warg (SHL)                                – Peetro Seppälä (Ilves -> NHL)
+ Olli Korhonen (Mestis)                          – Aleksi Ainali (Allsvenskan)
+ Emil Molin (SHL)                                    – Kimi Koivisto (Allsvenskan)
+ Axel Ottoson (Allsvenskan)                  – Eetu Paasovaara (Ranska)
+ Linus Andersson (SHL)                         – Kim Strömberg (Tšekki)
                                                                    – Radek Koblizek (Tšekki)
                                                                    – Ville Meskanen (SaiPa) 

 

 

Viime kausi oli Kouvolassa sensaatiomainen. Vaikka runkosarja ei kaikista ruusuisin ollut, onnistuivat ”Suomen tšernobylilaiset” nousemaan ”säälipleijareista” pronssipeliin saakka.  

Tulevasta kaudesta en samalla tavalla hurmoksellista povaa. Kuten on Kouvolassa ollut tapana jo vuosia, on KooKoo on menettänyt paljon kärkimiehiään muihin Liigajoukkueisiin ja ulkomaille. Näinkin matalaa runkosarjasijoitusta perustelen julmasti kilpailun koventumisella, ja kouvolalaisten oman pelaajamateriaalin heikentymisellä. Kilpailuasetelmaa on polarisoivimmillakin värilaseilla vaikea vääntää kovin lupaavaksi. 

Viime vuosina KooKoon paidassa ihastuttanut, ja 157 otteluun makoisat 110 pistettä iskenyt Kim Strömberg suuntaa jälleen ulkomaille, ja kenties hieman yllättäen perinteisesti matalatasoisempaan Tšekin pääsarjaan. Samaan osoitteeseen poistui myöskin kesken viimekauden Kouvolaan siirtynyt ja ajoittain sensaatiomaisia otteita esittänyt Radek Koblizek. KooKoo-hyökkäyksen kärki koki kesällä kolmannenkin iskun vyön alle, kun Ville Meskanen pakkasi laukkunsa ja suuntasi Lappeenrantaan. Hyökkäykseen haetut korvaajat eivät missään tapauksessa täytä edeltäjiensä saappaita. Tulevalle kaudelle ykkössentteriksi on tuotu Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kovia pisteitä iskenyt Axel Ottoson 

Positiivisiakin puolia toki löytyy. Viimekaudella suurempaa roolia KooKoosta hakenut Heikki Liedes murtautui sarjan maalintekijöiden parhaimmistoon viimeistelemällä 20 täysosumaa, ja nousi aina EHT-miehistöön saakka. Hän jatkaa tulevalla kaudella Kouvolassa ja on nimetty joukkueen uudeksi kapteeniksi. Suuri kysymys ja oma epäluuloni Liedestä kohtaan liittyy siihen, kykeneekö hän ylläpitämään viimeisimmän suonenvetokautensa tahdin yllä. Jos minulta kysytään, niin kun otetaan huomioon hänen todennäköisesti matalampitasoisiin vaihtuneet ketjukaverinsa minun on vaikea tähän uskoa. 

Liedeksen tavoin joukkueessa on onnistuttu pitämään viime kauden paras pistemies, ja todellinen kikkapoika Joose Antonen. 

KooKoon puolustus voisi näyttää pahemmalta, vaikka haluan painottaa ettei se todellakaan hyvältä näytä. Suuren aukon jätti viimekausina KooKoon kapteenina toiminut Alexander Bonsaksen. Bonsaksen on kaikkien aikojen eniten Liigaotteluita vyölleen kerryttänyt norjalainen, sekä kaksinkertainen Suomenmestari. Kouvolalaisten siniviivalta on myöskin poistunut viimekaudella joukkueen puolustuksen kiekollisena sieluna toimineet Petteri Nikkilä, sekä Peetro Seppälä. 

Kun ovet Kouvolassa ovat käyneet ulospäin niin, että saranat ovat lähes kuluneet loppuun, kääntyvät katseet valmennukseen ja päävalmentaja Olli Saloon. Itse arvostan Saloa hyvin korkealle. Hän on pelitavallinen nero ja uskonkin että hän kykenee nostamaan pelaamamarkkinoilla jälleen kerran niin sanotusti ”isoa-L:ää” ottaneen KooKoon vielä taistelemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista. 

Fakta on kuitenkin se, että KooKoo on menettänyt viimekauden seitsemästä parhaasta tuloksen tekijästään viisi. Luottoni valmennukseen ja KooKoon organisaatioon on pudotuspelitaistelun osalta kova, vaikkakin tässä koventuneen kilpailutilanteen ja huomattavasti heikentyneen pelaajamateriaalin johdosta ei loppujen lopuksi tulla onnistumaan. 

 

Ennustukset 

 

-Samuli Ratinen tulee tekemään uransa piste-ennätyksen. 

-KooKoo tulee pelaamaan runkosarjan syyspuoliskolla hyvää lätkää -> kevät on toinen asia. 

-Heikki Liedes tulee hyytymään pahemman kerran. 

 

 

Lähteet: 

 

https://liiga.fi/fi/uutiset/15892/tassa-ovat-liigan-siirrot-kaudelle-2022%E2%80%932023 

https://admin.liiga.fi/fi/uutiset/ 

https://liiga.fi/fi/tilastot/joukkueet 

https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/a8929aff-d76a-46a3-8f93-84dedb318d66 

 

 Teksti: Miika Toivonen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *