Vuokko-kerho kävi Kaitajärven kodalla

Vuokko-kerhonretki 16.10.2022 / Vuokko-kerho’shike16.10.2022


Päätimme tehdä retken Kaitajärven kodalle, joka sijaitsee Birgitan polun varrella Lempäälässä. Alue on ulkoilualue, jonka läpi rakennetaan tulevaisuudessa tie Lempäälästä Pirkkalaan. Halusimme käydä katsomassa aluetta ennen kuin rakennustyöt alkaisivat. Retkelle osallistui viisi kerhon jäsentä. 

We decided to make a trip to the Kaitajärvi kota, which is located along the Birgitta path in Lempäälä. The area is an outdoor area, where a road will be built in the future from Lempäälä to Pirkkala. We wanted to visit the area before the construction work started. Five club members participated in the trip. 

Aloitimme retken sunnuntaina kello 11 aikaan bussipysäkiltä Sääksjärveltä, sillä suurin osa kerholaisista tuli bussilla paikalle. Suuntasimme kohti sateista metsää. Metsässä nautimme luonnosta ja tunnistimme joitain lintuja. Matkaa kodalle oli noin 5 km suuntaansa, kun mukaan lasketaan hyvistä keskusteluista johtuneet eksymiset.

We started the trip on Sunday at 11 am from the bus stop at Sääksjärvi, as most of the club members arrived by bus. We headed towards the rainy forest. In the forest, we enjoyed nature and identified a few birds. The ‘kota’, where we stopped, ended up being about 5 km away, counting all straying on the way, due to lively discussions.

Kaitajärven nuotiopaikka/ Kaitajärvi campfire.

Perillä sytytimme nuotion ja söimme sen äärellä eväitä sekä nautimme nuotiolla paistetuista vaahtokarkeista ja Taavetin tuomasta taikinasta valmistetuista tikkupullista. Eväiden syömisen lomassa kerhon jäsen Alevtina piti meille hienon ja informatiivisen esitelmän biomuoveista ja harjoittelimme tulusten käyttöä. 

Once there, we lit a campfire and ate snacks around it, and roasted marshmallows and buns made from the dough Taavetti brought, over the fire. While we ate our snacks, club member Alevtina gave us a great and informative presentation on bioplastics, and we also practiced using flint and steel. 

Tulusten käyttöä/Using flint and steel.

Paluumatka sujui hyvin eväiden syömisen jälkeen ja saavuimme takaisin lähtöpisteeseen, josta lähdimme kukin omille teillemme ja edessä siintävää syyslomaa kohti. Retki oli onnistunut ja tulevaisuudessa tulemme tekemään varmasti lisää retkiä. 

After our snack, the return went smoothly and we arrived back at the starting point, where we separated in our own directions and headed for the autumn break ahead. The trip was a success, and we are looking forward to more trips like this in the future. 

Jos retkeily mukavassa porukassa kiinnostaa, kannattaa liittyä Vuokko-kerhoon! Mukaan pääsee vielä! 

If you are interested in hiking and camping with friends, come along to the Vuokko club! You can still join! IB students also get CAS. 

 

Teksti ja kuvat: Aino Lantelankallio 21E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *