Jäljillä on erinomainen podcast rikoksista kiinnostuneille

Tilda Laaksonen kertoo Jäljillä-podcastissaan kuuluisista murhista, katoamisista ja lisäksi muutamista sarjamurjaajista. Monet tapaukset ovat rikoksista kiinnostuneille tuttuja juuri niiden tunnettavuuden vuoksi. Suurin osa jaksoista kertoo ulkomaisista rikoksista, mutta joukkoon mahtuu myös Suomeen yhdistettäviä rikoksia. 

Tilda Laaksonen on 25-vuotias murhista kiinnostunut nainen, jonka podcast on noussut yhdeksi Suomen kuunnelluimmaksi kaikista podcasteista. Hän on kuunnellut amerikkalaisia rikospodacasteja jo vuosia, mutta ei törmännyt suomalaisiin missään. Siitä hän sitten sai ajatuksen, että samankaltaisille, mutta vain suomenkielisille podcasteille voisi olla myös kysyntää. Laaksonen on nykyisin Helsingissä asuva opiskelija, mutta on kotoisin kaikille Tapsan fysiikan kurssien käyneille tutusti negatiivisesta suunnasta, Pori on nimittäin samassa suunnassa kuin Nokia. 

Kuuntelimme podcastin jaksot 8, 12, ja 56. Nämä jaksot kertovat hyvin erityyppisistä rikoksista tai tekijöistä. Esimerkiksi 8. jakso kertoi Beaumountin lasten katoamisesta. Sen lisäksi, että jaksossa itse rikosta selviteltiin, samalla kerrottiin myös tapauksen vaikutuksesta Australian kulttuuriin ja arkipäivään. Sen sijaan 12. jakso kertoi Yhdysvaltain ensimmäisestä naissarjamurhaaja Aileen Wuornoksesta ja hänen murhistaan. Itse asiassa hän oli suomalaistaustainen, mikä lisäsi jakson kiinnostavuutta. Ainoa Suomeen todella pohjautuva jakso näistä on 56. jakso, joka kertoo suomalaisen Kyllikki Saaren murhasta. Hänen murhansa ei ole vieläkään selvinnyt, eikä se välttämättä tule koskaan selviämäänkään. Murhan tapahtumisesta on yli 60 vuotta aikaa. 

Mielestämme podcast oli mielenkiintoinen ja hyvin informatiivinen. Aluksi podcast vaikutti tylsältä äänen tasaisuuden vuoksi, mutta hyvin voimakkaasti mielenkiinnon herättävä sisältö sai kiinnostumaan ja kuuntelemaan lisää. Kuuntelimme usein podcastia koulumatkoilla ja muillakin bussimatkoilla sen lisäksi, että kuuntelimme sitä myös vapaa-ajalla lenkkeillessämme ja koulumme ihastuttavilla välitunneilla. Podcast oli niin koukuttava, että päädyimmekin jatkamaan myös muita jaksoja kuuntelemaan ihan vain suuren mielenkiintomme vuoksi, jonka podcast herätti meissä. Ainoa negatiivinen asia koko podcastin aikana tekijän kotipaikkakunnan lisäksi on se, että Aileen Wuornoksesta kertova jakso hämmensi erilaisen rakenteen vuoksi. Siitä kuitenkin selvisimme hengissä emmekä järkyttyneet syvästi tästä poikkeavuudesta. Emme myöskään järkyttyneet raaoista yksityiskohdista joissakin jaksoissa, mutta suosittelemme jokaisen kuulijan ottamaan tämä huomioon.  

Loistavaa Jäljillä-podcastia me suosittelemme joka ikiselle, jota vähänkin kiinnostaa murhat, surmat, katoamiset, sarjamurhaajat tai ylipäätään mikään mikä liittyy millään tavalla rikoksiin. Podcastin yli seitsemänkymmenen jakson joukkoon mahtuu useita erilaisia jaksoja ja rikoksia, joten aika varmasti sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Jos et kuitenkaan löydä sinusta kiinnostavaa rikosta, voit hyvillä mielin laittaa tekijälle viestiä, sillä hän mielellään kuuntelee kuulijoidensa toiveita.

Teksti: Sonja Lankinen, Alina Schnabel ja Inka Oikarainen 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *