Destiny 2 sopii ammunta- ja roolipelien ystävälle

Destiny 2 on vuonna 2017 julkaistu fantasiamaailmassa tapahtuva ammuntaseikkailu. Se kattaa laajan kirjon eri genrejä. Siitä löytyy MMO:ta, ensimmäisen persoonan ammuntapeliä ja roolipelaamista. Destiny 2 jatkaa Bungie Studiosin tunnetuimpana pelinä alkuperäisen Destinyn jalanjäljissä. 

Destiny 2 -pelissä juoni ja sitä ympäröivä maailma ovat sen kertoman tarinan keskiössä. Alussa pelaaja saa itse päättä hahmonsa ulkonäön ja taidot kolmen eri taitoluokan ja kolmen eri rodun välillä. Luokat toimivat eräänlaisina kivi-paperi-sakset-vastikkeina. Titaani on vahva, kestävä ja dps-tyyppinen hahmo, joka vaikuttaa ulkonäöltään tyypilliseltä avaruussotilaalta. Metsästäjä on nopea, ketterä ja burst-tyyppinen hahmo, joka vaikuttaa tulevaisuuden salamurhaajalta. Velho on pelin mystinen glass cannon AOE mage -hahmo, jonka ulkonäkö näyttää samurain ja alienin sekoitukselta. Hahmojen ulkonäön muokkaus vaikuttaa itsessään meikkauspeliltä, sillä hahmojen naamoja voi muokata jokaista yksityiskohtaa myöten. 

Hahmon luotua pelaaja heitetään ammuntapelin kaltaiseen skenaarioon, joka roolipelille tyypilliseen tapaan alkaa avautua pelaajan edetessä. Skenaariossa paljastuu meneillään oleva kriisi, ja pelaajalle avautuu mahdollisuus olla mukana siinä. Tämän pakollisen osion jälkeen uusi pelaaja heitetään keskelle epäselvää hiekkalaatikkoa, jossa näkee muiden uusien pelaajien harhailevan tietämättä yhtään, mitä tehdä. Destiny 2 ei ole helpoin peli aloittaa, sillä alussa pelaajan tarvii lukea useita ohjeita ymmärtääkseen, mitä hän edes voi tehdä pelissä. 

Peli on ilmainen, mutta suurin osa sisällöstä on maksumuurin takana. Alkuun pääsee maksamatta mitään, mutta kaikesta seikkailusta joutuu maksamaan. Uusien aseiden, taitojen ja paikkojen avaaminen vaatii paljon aikaavievää pelaamista. 

Hahmon ohjaaminen

Hahmon ohjaaminen vaatii hieman harjoittelua, mutta perusteet ovat samat kuin muissakin ammuntapeleissä. Taitojen käyttäminen vaatii harjoittelua, sillä niiden uudelleen latautuminen uutta käyttökertaa varten on sangen hidasta. Pelin asetukset ovat laajat ja tukevat myös ohjaimen käyttöä hiiren ja näppäimistön sijasta. Pelistä löytyy chat ja voice chat mahdollisuudet toisten pelaajien kanssa kommunikoimista varten. 

Pelimaailma

Pelistä löytyy sekä PvE ja PvP. PvP eli pelaajien välinen kinaaminen on pelissä aloittelijaystävällisin muoto. Siinä ei tarvi ymmärtää resurssien monimutkaisesta systeemistä, kartasta tai esineistä oikeastaan yhtään mitään. PvP-matseja voi pelata eri kokoisissa tiimeissä tai kaikki kaikkia vastaan. Pelimuotojen tavoitteita löytyy myös useita: on selviytymistä ja paras kolmesta pelejä. Jos pelaajat tuntuvat liian vaikeilta, voi pelissä mennä myös muiden pelaajien avustamana suorittamaan tehtäviä tai pelaamaan tietokonetta vastaan. 

PvE-osuus on vähemmän matsien muodossa. Suurin osa botteja vastaan pelatusta osiosta on tarinaa ja tehtäviä.

Grafiikat

Pelin grafiikat ovat sen julkaisuvuoden huomioon ottaen hyvät. Itse pelatessa grafiikat vaikuttavat tavallisilta, mutta yksityiskohdissa ne loistavat kirkkaina tähtinä taivaalla. Kartta on animoitu mahtavan hienoksi kokonaisuudeksi, jokainen siirtyminen tapahtuu avaruusaluksella avaruudessa, jokainen taito vaikuttaa omalta taideteokseltaan ja kartan avaamisessa tapahtuva ympäristön skannaaminen on nautinnollinen elämys. Kartan rakenne on ihanan graafinen erilaisten planeettojen rykelmä, joista jokainen planeetta kuvastaa eri aihealuetta; PvP-planeetta on punainen – kotiplaneetta näyttää erehtymättömästi maapallolta.

Teksti: Samuel Baggström

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *