Missä joulufiilis? Kuuntele nämä kappaleet!

Synkkä marraskuu vaihtui odottavaiseen joulukuuhun. On aika aloittaa joulufiilikseen virittäytyminen. Näiden 10 kappaleen avulla jokainen pääsee joulutunnelmaan. Kyseessä on jokaiselle tuttuja joululauluja, joilta ei voi välttyä. Kappaleet ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti, joten niitä voisi kutsua jopa klassikoiksi. 

Listan kärkeen on listattu itselleni tärkeimmät kappaleet, joita tulee kuunneltua joka vuosi. 

Wham!-yhtyeen Last Christmas on listaykkösenä sen kauniiden lyriikoiden perusteella. Se on joululaulu mutta myös rakkauslaulu. Kappale luo lämpimän tunnelman ihmisten ympärille, ja sen tahdissa melkein kaikki osaava laulaa. Tämä on yksi niistä kappaleista, joista George Michael muistetaan aina Careless Whisperin jälkeen. 

Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You on vahva kakkonen. Nimensä mukaan kappaleen lyriikat perustuvat myös rakkauteen, mutta tunnelma poikkeaa edellisestä. Kappaleen tempo on nopea, mikä tekee siitä pirteän ja hyväntuulisen. Joululauluista tämä on ehdottomasti se, jonka lyriikat jäävät päähän. 

Michael Bublé on kuitenkin ehdoton lempparini. En näkisi joulua samana ilman hänen kappaleitaan. Bublén kappaleet ovat rauhallisia, ja hänen äänensä on samettinen ja pehmeä. Ne sopivat täydellisesti taustamusiikiksi joulun ajalle ja niitä kuulee myös kaupoissa. Helppoa kuunneltavaa ja varma hyvä mieli! 

Sam Smithin Have Yourself a Merry Little Christmas on listatuista tuorein levytys. Tykkään siitä erityisesti siksi, että se poikkeaa hieman perinteisistä joululauluista. Smithin tulkinta on melko synkkä mutta lauluääni on ainutlaatuinen. Frank Sinatran versio samaisesta kappaleesta on myös kuuntelemisen arvoinen.

Teksti: Nea Riutta

 

 

Nean joulubiisit:


 1. Wham! – Last Christmas
 1. Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You
 1. Dean Martin – Let It Snow!
 1. Michael Bublé – It’s Beginning to Look a Lot like Christmas
 1. Michael Bublé – Santa Claus Is Coming to Town
 1. Brenda Lee – Rockin’ Around the Christmas Tree
 1. Sam Smith – Have Yourself a Merry Little Christmas
 1. Jamie Cullum – Show Me the Magic
 1. Elvis Presley – Blue Christmas
 2. Justin Bieber – Mistletoe
  
  
  
  Kuuntele Spotifysta:
  Joulubiisit-soittolista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *