Raha ei tuo onnea – tuoko Rahapodi?

”Raha ei tuo onnea”, sanotaan. Ihmistä, jolle ei sisimmässään lisävarallisuus kelpaisi, on kuitenkin käytännössä mahdoton löytää. Ihmiset ovatkin aikojen saatossa keksineet jos jonkinmoisia tapoja säästää ja tienata rahaa. Mitkä ovat parhaat keinot hallita omaa taloutta ja kasvattaa pääomaa? Vastaus on: opiskele ja lue kirjoja. Tai sitten voit kuunnella podcasteja, missä ja milloin tahansa.

Podcastit ovat viime aikojen puhutuimpia ja suurimmassa nosteessa olevia mediakanavia. Ne ovat kasvavassa määrin erilaisia verkossa olevia (ääni)lähetyksiä, joiden aiheet vaihtelevat suuresti. Monipuolisuus onkin yksi suurimmista myyntivalteista ja menestyksen takana. Median tuottamisen kulttuurin aikana podcastien määrän kasvu ja uusien trendien nousu tapahtuu ripeästi.

Rahapodi on Nordnetin perustama podcastsarja, jonka vetäjinä toimivat Martin Paasi sekä Miikka Luukkonen. Kumpikin miehistä on Nordnetin palkkalistoilla. Ammattitaidosta tulee varma kuva.

Rahapodi on nimensä mukaisesti talouteen ja rahaan kulminoituva keskusteluohjelma. Osassa jaksoista juontajat juttelevat yksin tai keskenään, mutta hyvin suuressa roolissa ovat haastatteluun perustuvat lähetykset. Yksi rahapodin suosion salaisuuksista onkin mielenkiintoisten persoonien ja henkilöiden kanssa taloudesta ja rahasta puhuminen. Rahapodissa on vieraillut esimerkiksi Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho kertomassa tavoitteistaan Suomen talouteen.

Raha on kaikille yhteistä ja kiinnostaa varmasti hyvin montaa ihmistä. Ainakin se koskettaa käytännössä jokaista. Siksi myös siihen liittyvät neuvot ja vinkit ovat tervetulleita. Rahapodin pitkät ja hieman jopa yksinkertaistetut keskustelut ovat mielenkiintoista ja opettavaista kuultavaa myös niille, jotka eivät ole asiaan ennen perehtyneet.

Huumoriakin riittää. Podcast näyttää, että toisinaan harmaista talousaiheista saa sujuvaa kuunneltavaa kevyellä ilmapiirillä.

Jaksot, joita on jo pitkälle toistasataa, on nimetty hyvin yksityiskohtaisiksi aiheiksi, joiden joukosta kuuntelija voi valita juuri hänelle tärkeän tai mielenkiintoisen. Podcastit pysyvät hienosti aiheissaan, ja kuulija saa sen, minkä otsikko lupasi.

Teksti: Perttu Honkanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *