150 000 tilaajan tubettaja Pernilla Böckerman

Pernilla Böckerman on suomalainen somevaikuttaja ja yksi Suomen suosituimmista tubettajista. 19-vuotias tubettaja asuu ja opiskelee Helsingissä. Tämän lisäksi hän on muun muassa näytellyt Syke-televisiosarjassa. Böckermanin videoiden pääasialliset kohderyhmät ovat nuoret sekä fitness-urheilusta kiinnostuneet.


Pernilla Böckerman
on tehnyt videoita videopalvelu Youtubeen jo usean vuoden ajan. Tilaajia hänellä on lähes 150 000. Yksittäisten videoiden katselukertojen määrä vaihtelee useilla tuhansilla. Useimpien videoiden katselukerrat pyörivät neljänkymmenen ja seitsemänkymmenen tuhannen välillä, mutta sadantuhannen katsomiskerran rajan rikkovia videoita on useita. Böckermanin suosituimmalla videolla katsomiskertoja on kuitenkin reilusti enemmän, yli kuusisataatuhatta.

Böckerman on myös aktiivinen Instagramin käyttäjä, ja hänen Instagram-profiilillaan on yli 180 000 seuraajaa. Instagramissa hänellä on seuraajia siis enemmän kuin seuraajia Youtubessa, vaikka Böckerman yleisesti mielletäänkin enemmän tubettajaksi kuin Instagram-julkkikseksi.

Sisältöä Böckerman lisää somekanavilleen verrattain usein. Nopean tarkastelun perusteella voi todeta, että Youtubeen Böckerman lataa keskimäärin kaksi videota viikossa. Suurin osa videoista on tyypillisen vlogin pituisia. Keskimääräinen pituus vaikuttaa olevan kuudesta kymmeneen minuuttia. Instagramissa kuvien julkaisutahti on tiiviimpi, sillä uusia kuvia Böckerman julkaisee lähes joka päivä.

Arkea ja bikini fitnessiä

Sisällöltään Böckerman ei merkittävästi eroa muista tubettajista tai somevaikuttajista. Böckermanin Youtube-kanavan videot koostuvat erityisesti normaalia arkea sisältävistä my day –videoista. Parhaillaan on meneillään usean videon Kohti kilpailuja -sarja, joka käsittelee Böckermanin valmistautumista tuleviin bikini fitness -kilpailuihin. Videoiden aiheet kuitenkin vaihtelevat laidasta laitaan. Kanavalta löytyy paljon myös esimerkiksi niin sanottuja Q&A-videoita, joissa Böckerman vastaa seuraajiensa lähettämiin kysymyksiin. Lisäksi on vielä videoita muista satunnaisista ja toisiinsa liittymättömistä aiheista sekä muiden tubettajien kanssa yhteistyössä tehtyjä videoita. Myös kaupallista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sisältäviä videoita näkyy olevan jonkin verran.

Böckermanin Instagramin sisältö ei olennaisesti eroa hänen Youtube-kanavansa sisällöstä. Böckerman on itse lähes jokaisessa kuvassa. Kuten Youtube-videoidenkin, myös Instagram-kuvien aiheena on pääasiassa salitreeni. Instagramissa on myös kaupallista yhteistyötä sisältäviä postauksia.

Koska en ollut ennen nähnyt Böckermanin videoita, katsoin kyseisellä hetkellä uusimman videon. Video oli osa Kohti kilpailuja -sarjaa, mutta sisältö vastasi lähinnä perinteistä my day -videota. Tosin sillä erotuksella, että video sisälsi materiaalia useammalta päivältä. Video koostuu muutaman minuutin pätkistä, joiden aikana Böckerman muun muassa on matkalla kouluun, istuu kahvilassa, käy kaupassa, on kuntosalilla, kertoo ruokavaliostaan sekä puhuu tulevasta fitness-kilpailusta ja siihen valmistautumisesta.

Videossa on käytetty tehokeinoina esimerkiksi kuvakulmaa, kuvan tarkennusta, musiikkia ja videon nopeuden säätelyä. Muokkauksen jälki on ammattitaitoista ja video on visuaalisesti monipuolinen. Youtube-videoille tyypillisiä katsojia houkuttelevia, puoliksi valheellisia, otsikoita Böckermanin videoissa ei ole. Ei kuitenkaan ole epäilystäkään, etteivätkö videoista kiinnostuneet niiden pariin löytäisi.

Pääset Böckermanin Youtube-videoihin tästä.

Teksti: Henriika Lento

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *