Rellun mystiset meemigurut paljastivat vihdoin kasvonsa – lue haastattelu!

Uutisoimme syksyllä Toverin Kääk!-osastolla Instagram-tilistä nimeltä @officialrellujutut, jonka pyörittäjien henkilöllisyydestä kellään ei ollut mitään hajua. Tilillä on tällä hetkellä lähes 600 seuraajaa, ja se täyttyy mitä osuvimmista ja hupaisimmista Relluun liittyvistä meemeistä.

Tilin tekijöiksi paljastuivat penkkaripäivänä (ainakin tarkkasilmäisille) kuvassa näkyvät ”meemikuninkaat” Veera (vas.) ja Alina, jotka suostuvat nyt etunimiensä takaa valottamaan Rellu-meemien taustoja.

 

 

Veera (vas.) ja Alina paljastuivat Rellun meemikuninkaiksi.

 

Mistä saitte idean tehdä Instagramiin Rellu-aiheisen tilin? 

– Teimme syksyllä 2016 huvin vuoksi muutamia Rellu-aiheisia meemejä ja julkaisimme ne @officialrellujutut-tilillä. Sitten unohdimme koko asian muutamaksi viikoksi, kunnes yhtäkkiä huomasimme, että joku oli bongannut tilin. Seuraajia kertyi hetkessä satoja, joten ajattelimme, että ei lopeteta leikkiä kesken, kun porukka tuntuu samaistuvan meidän juttuihin.

 

Miten meemit syntyivät? Pallottelitteko aktiivisesti ideoita? 

– Pidimme silloin tällöin meemipalavereita, joissa vaihdoimme ideoita ja etsimme sopivaa kuvitusta meemeihin. Aina luovuus ei kukkinut – toisinaan oli kuivempia kausia, jolloin tilillä oli hiljaisempaa.

 

Yllättikö sivuston suosio? Millaista palautetta olette ylipäänsä saaneet? 

– Yllätti, erityisesti se, että opettajatkin ryhtyivät seuraamaan tiliämme! Palautetta tuli laidasta laitaan, sillä anonyymeina pysyttelemisen myötä kuulimme koulukavereilta ylistyksen lomassa myös kriittisiä kommentteja – hehän eivät tienneet meidän olevan sivuston takana.

 

Miksi halusitte pitää henkilöllisyytenne salassa? Entä miten tässä onnistuitte? 

– Kynnys julkaista sisältöä oli matalampi, kun pysyttelimme anonyymeina. Emme halunneet myöskään, että meemit henkilöityvät meihin tai että viemme sisällöntuottajina huomion pois olennaisesta. Uskomme, että salaperäisyys ylläpiti seuraajien mielenkiintoa. Emme kertoneet kaksoiselämästämme kenellekään. Penkkaripäivänä paljastimme kuitenkin koko jutun pukeutumalla meemikuninkaiksi.

 

Toimittaja: Tomi Nordlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *