Rellussa viehättävät hyvä ilmapiiri ja sijainti

Tänä vuonna Tampereen lyseon lukio palasi jälleen kärkipaikalle, kun verrataan Tampereen lukioiden keskiarvorajoja.

Tampereen lyseon lukioon yleislinjalle pääsi tänä vuonna keskiarvolla 8,92. Tuttavallisemmin tunnettu Rellu on maineeltaan hyvätasoinen lukio. Hakijoita on joka vuosi runsaasti, joten keskiarvorajakin on sen mukainen.

Ei ole siis yllätys nähdä lyseon lukiota Tampereen keskiarvotilastojen kärjessä. Tilastojen kärkipaikkaa vuorottelee Tampereella yleensä Tampereen lyseon lukio ja Tampereen klassillinen lukio. Viime vuonna Kalevan lukio vei kärkipaikan lyseon lukiolta, kun lyseon lukion keskiarvoraja oli 8,15.

Hyvä kysymys kuitenkin on, mikä Rellussa viehättää? Miksi samainen lukio on joka vuosi tasaisen suosittu ja menestynyt?

”Hyvä sijainti, oppimishaluinen sekä motivoitunut opiskelijakunta ja hyvä ilmapiiri ovat varmasti syitä Rellun suosioon”, toteaa Pauliina Laine, joka haki Tampereen lyseon lukioon viime kevään yhteishaussa.

Tampereen lyseon lukio on tunnettu motivoituneesta ilmapiiristään. Lukio on eräänlaisessa oravanpyörässä sen suhteen, että sinne hakee tasokkaita ja motivoituneita oppilaita. Joka vuosi yhteishaussa lukioon hakee innokkaita opiskelijoita. Syy, miksi näin käy saattaa piileä siinä, että innokkaat Rellussa on paljon motivoituneita opiskelijoita.

Hyvä ilmapiiri syntyy monista tekijöistä

Syyksi Rellun hyvälle ilmapiirille opiskelijat arvioivat monia asioita. Pienet asiat siis tekevät ison hyvän kokonaisuuden.

”Tapahtumia on paljon ja niitä on järjestämässä useampia aktiivisia ihmisiä. Täällä käytetään luultavasti paljon aikaa hyvän hengen luomiseen”, kertoo Laine.

”Täällä kaikilla on samanlainen asenne opiskeluun. Se kohottaa henkeä. Ilmapiiri on täällä myös tosi hyvä, jonka takia siihen voi vaan mennä mukaan. Kaikki ovat täällä aina hyvällä tuulella”, lisää Noora Kolu.

Viime aikaisia järjestettyjä tapahtumia lukiossa ovat olleet Suomi 100 -yhteislaulutapahtuma, nahkiaiset, 24h-leiri ja kielisuihkutus. Varsikin ensimmäisen vuoden opiskelijoiden yhteishenkeen ja ryhmäytymiseen panostetaan erilaisten tapahtumien kautta. Rellussa kevennetään opiskelutaakkaa tapahtumilla pitkin koko vuotta.

 

Kauempaakin tullaan Relluun

Pauliina Laine tulee joka päivä lukioon bussilla Ylöjärveltä. Rellussa on myös paljon muita oppilaita muilta paikkakunnilta. ”Tampereelle ja nimenomaan Relluun on hyvät kulkuyhteydet. Itse tulin Relluun, koska halusin nähdä ja tutustua uusiin ihmisiin”, Laine lisää.

Tampereen lyseon lukioon on mainiot kulkuyhteydet, sillä busseja menee lukion edestä runsaasti, jonka lisäksi bussi- eikä rautatieasemalle ole kovin pitkämatka. Muilta paikkakunnilta tulevat oppilaat perustelevat Tampereen lyseon valintaansa nimenomaan kulkuyhteyksillä sekä uusilla ihmisillä. Kun monista ympäryskunnista ja kauempaakin tulee ihmisiä yhteen lukioon opiskelemaan, voi olla varma, että uusia tuttavuuksia tulee vastaan ja kaveriporukat sekoittuvat.

 

Teksti ja kuvat: Tia-Maria Liljeroos   

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *