Hyytävää menoa Särkänniemessä!

Syysloman päätteeksi päätimme ystävieni kanssa ottaa varaslähdön Halloweenin viettoon. Särkänniemessä järjestettiin Karmiva Karnevaali -niminen tapahtuma, jossa huvitettiin ihmisiä Halloween-teemaisesti.

Pelkkä sisäänpääsy maksoi kymmenen euroa, mutta laitteisiinkin oli vielä mahdollisuus päästä hintavammalla lipulla. Ilta sisälsi monenlaista tapahtumaa zombihyökkäyksistä tuli- ja jongleerausesityksiin.

Tapahtuman vetonauloilla, zombeilla, oli eristetty pienempi alue. Ymmärtääkseni suositeltu ikäraja sinne oli viisitoista vuotta. Zombit liikkuivat alueellaan ennen hyökkäystä pelotellen ihmisiä. Alueella liikkui myös zombeja vartioivat aseistetut turvamiehet. Hyökkäyksiä oli aina parin tunnin välein. Ystävieni kanssa saavuimme kuitenkin vasta illansuussa, joten koimme illan viimeisen hyökkäyksen. Pimeä ilta loi kokemukselle tunnelmaa.

Tapahtuma huipentui zombihyökkäykseen, jossa vartijat varoittelivat ja ohjeistivat tulevan kulkua. Zombit pysähtyivät ja halukkaat saivat varautua tänä aikana annettuun tehtävään. Emme ystävieni kanssa ehtineet kuulla ohjeistusta kunnolla, joten tyydyimme seuraamaan sivusta. Ilmeisesti jokin esine tuli etsiä ja toimittaa vartiotorniin, jotta zombit rauhoittuisivat eivätkä tartuttaisi muita. Taustamusiikki hyökkäyksen aikana lisäsi vakuuttavuutta ja tunnelmaa.

Lapsilla näytti olevan todella hauskaa, kun adrenaliini otti vallan. Tapahtuma jäi varmasti monen pikku ihmisen mieleen jännittävänä ja vaiheikkaana iltana.

Lavasteisiin Särkänniemi oli panostanut näkyvästi. Zombialue oli täynnä koristeita teemaan liittyen. Löytyi esimerkiksi hylättyjä ja ruosteisia autoja, joiden sisällä näkyi ruumiita. Aluetta ympäröi sinne pystytetyt varoituskyltit. Lämmikkeeksi alueelle oli tuotu tynnyreitä, joiden sisällä oli pieniä nuotioita, aivan kuin Yhdysvaltojen slummialueilla. Myös teeman mukaiset ateriat löytyivät ravintolasta.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli mukavaa illanviettoa ja hauska syysloman päätös. Hyytävän kylmä sää rokotti kaikesta huolimatta hieman menoa. Valohattarat ja vohvelit kuitenkin lämmittivät oloamme, joten jaksoimme tutkia ympäristöä loppuun saakka. Tapahtumaa riitti koko illaksi ihmeteltäväksi ja
katseltavaksi.

 

Teksti ja kuvat: Anni Talvisto

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *