Kalliita kierrätysastioita ja kauniita maisemia: ajatuksia uudesta koulurakennuksesta

Muutama viikko takana uudessa koulussa. Ajatuksia, palautetta, kehuja ja kokemuksia riittää. Ruokalan pitkät jonot, monipuoliset työskentelytilat tai mitä tahansa! Ajatuksia näistä varmasti löytyy meiltä jokaiselta. Muutamat Rellun opiskelijat ja opettajat pääsivät kertomaan ajatuksiaan ensimmäisestä viikosta Pyynikintie 2:ssa.  

Eetu Hukkanen 22Y

”Uudet tilat ovat tuoneet Rellun yli 40 vuotta lähemmäs nykyaikaa. Rakennuksen sokkeloisuus aiheuttaa hieman haasteita, mutta eiköhän se siitä. Kyllä tätä muutama vuosi kestetään”, Eetu kertoo. 

“Erityisesti huomioni on kiinnittynyt yli 2500 euroa (kyllä, tarkistimme tämän) maksaviin kierrätyspisteisiin, joita löytyy koulustamme useampi kymmen”, hän toteaa. 

Koulu saa Eetulta arvioksi 8 saatesanoin: rakennuksessa on hieman puutteita, mutta modernit tilat toimivat opetuksessa. Uuden oppimista on vielä edessä.  


Tomi Nordlund, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja

Tomi on aloittanut opetustyöt uusissa tiloissa mielellään.

”Komeat vanhat ulkoiset puitteet ja uudenkarheat sisätilat. Mikäs sen mahtavampaa!”

Tomi kertoo saaneensa uuden koulun haltuun hyvin. Tiloihin on ollut kiintoisaa tutustua, ja rakennuksen sokkelomaisuus on alkanut selkiytyä mielessä. Hän on ehtinyt opettaa toistaiseksi kahdessa eri luokkatilassa (217 ja 258). Toisessa on vielä tekniikan kanssa säätämistä, mutta toisessa on kaikki kunnossa.

”Olen innoissani uudesta esitystekniikasta ja etenkin tasokkaista kaiuttimista. Kyllä meidän nyt kelpaa! Myös luokkien isot ikkunat ja niistä avartuvat maisemat herättävät kiitollisuuden tunteita.”

Hän kiittelee myös Pyynikintieltä löytyviä opettajien työtiloja, joissa tietyt aineryhmät jakavat yhteisen huoneen. Rellussa moiseen luksukseen ei ollut tiloja. Äidinkielen opettajat jakavat työtilan matematiikan opettajien kanssa.

”Ihan hyvin ollaan tultu toimeen – ainakin toistaiseksi!” Tomi nauraa.

Tomin antama kouluarvosana on 9.


Sami Järvinen 23Y

“Uusi koulu on ollut kiinnostava kokemus. Oli aluksi jännittävää tulla kokonaan uuteen rakennukseen, koska lukiotakin on käyty vasta alle puoli vuotta. koulurakennus on kyllä yksi iso sokkelo, mutta pikku hiljaa oikeat luoka oppii. Onhan tämä virkistävä kokemus, ja uskon, että väistötilana ihan hyvä vaihtoehto, mutta jäin kaipaamaan aitoa Rellun rakennusta ja odotan, että pääsen sinne takaisin parin vuoden päästä.” 

Uusi koulurakennus saa Samilta arvosanan 8+, koska kehitettävää on vielä mutta eipä kauheasti tarvitse valittaa. 

Kiti Nieminen 23C 

Uusi koulurakennus on ollut Kitin mielestä ihan mukava, ja vaihto tapahtui rakennukseen kätevästi uuden jakson taitteessa, mikä teki sopeutumisesta helpompaa.

“Käytävillä on paljon tilaa ja myöskin istumapaikkoja löytyy. Portaissa ei ole ahdasta, ja ruokala on isompi, joten ei tarvitse sotia paikoista”, Kiti kuvaa

”Tietenkin alkuperäisellä Rellulla on tärkeä paikka sydämessä, mutta uusi rakennus on täyttämässä hyvin tarpeitamme.” 

Koulu saa Niemiseltä arvosanaksi 9,5, koska luokat ovat ainakin näin alkuun vielä vähän hakusessa, kun numerot ovat vähäsen sekaisesti käytävillä, mutta muuten on helppo kulkea ja löytää paikat. 

Riikka Pekkarinen, ranskan ja saksan opettaja 

Riikka kertoo, että vaihtelu virkistää ja että oli kiva päästä uusiin tiloihin, vaikka muutossa oli oma hommansa ja kaikki ei heti toiminut uudessa rakennuksessa kuin Strömsössä. 

Pekkarinen kertoo rakastavansa luokkaa, jossa opettaa (362 eli Thunder Bay), koska siinä on isot ikkunat kahteen suuntaan. Valoa ja kauniita maisemia siis riittää! Myös oma kielten opettajien työtila samalla käytävällä on toimiva ja kaunis. Uudessa rakennuksessa on enemmän tilaa levittäytyä ja siten rauhallisempaa ja vähemmän hälyä.

”Käyn kerran päivässä kuitenkin opehuoneessa syömässä omat eväät, jotta en ihan mökkihöperöidy kielten siivessä vaan näen myös muita kollegoja. Luokan esitystekniikka on monimutkaisempi käyttää kuin vanhassa Rellussa, siitä miinusta.” – Riikka kertoo. 

Riikalta koulu saa kokonaisarvosanan 9.

“Kauniit, toimivat ja rauhalliset tilat, mutta esitystekniikka tökkii. Käyttäjässä ei tietenkään ole mitään vikaa”, Riikka heittää.

Gallupin kokosi Aino Kylälehtonen 23Y

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *