Maagisuutta ja Converset – haastattelussa Kadonneet lapset -musikaalin tähti Minttu Lakkala

Kahden kuukauden ajan työn alla ollut Hectorin musiikkiin pohjautuva musikaali Kadonneet Lapset alkaa olemaan loppusuoralla. Lähestyvän ensi-illan tähden saimme kunnian haastatella yhtä KL-produktion päänäyttelijöistä, Minttu Lakkalaa, 22E.

Kysyttäessä fiiliksistä ensi-illan suhteen Lakkala kertoo jännittävänsä. Oloa kuitenkin keventää se, että koko työryhmällä menee nyt todella vahvasti ja tunnelma on korkealla katossa. Hän kehuu ohjaajia Tomi Nordlundia ja Luule Jaanisoota, jotka pitävät ilmapiirin rentona varmistaen samalla myös aikataulussa pitäytymisen.

Musikaalin harjoituksissa on aina hauskaa. Tähänastisena lempimuistona Lakkala pitää sitä, kun harjoiteltiin kiitoksia ensimmäistä kertaa. Kyseinen hetki luo mahtavan ja maagisen olon.

Lakkalalle näytteleminen ja kaikenlainen esiintyminen ovat sydäntä lähellä. Hän onkin aikaisempana projektinaan ollut mukana kesäteatterin Myrskyluodon Maijassa, jonka lisäksi hän on harrastanut teatteria ja osallistunut useille teatterileireille sekä leirinohjaajana että leiriläisenä. Hän paljastaa tutkineensa Wilmasta koulun tiedotteita kesäloman aikana, siellä törmänneensä tiedotteeseen musikaalista ja toivonut jo silloin hartaasti pääsevänsä mukaan.

Mukaan Lakkala tosiaan pääsikin, mutta mikä onkaan hänen roolinsa?

“Mä näyttelen Liisaa, jonka poikaystävä on kadonnut. Liisa on koko musikaalin ajan vähän poissa tolaltaan ja saa aikaan jopa hieman riitaa näyttämöllä”, Lakkala vastaa.

Hän kertoo lukeneensa käsikirjoituksen läpi ja päässeensä sitä kautta omasta mielestään aika hyvin rooliinsa kiinni. Hän pystyy astumaan Liisan kenkiin, jotka ovat sivumennen sanoen Converset. 

Kokonaisuudessaan Kadonneet lapset kertoo nimensä mukaisesti katoamistapauksesta ja sijoittuu oikeussaliin muutamaa takaumaa lukuunottamatta. Lakkalan mielestä on hienoa, että tarinankerronta onnistuu huolimatta siitä, että tapahtumapaikkana on lähes ainoastaan yksi huone. Lakkala kuvailee musikaalia erilaisena, jonka tarina on intensiivinen ja jatkuvasti kiihtyvä. Niin kiihtyvä, että väliaikakin on jätetty pois tunnelman katkeamisen ehkäisemiseksi.

Siksi Kadonneet lapset kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan – ota siskosi, kummisi ja kaimasi mukaan. Ensi-illan keskiviikkona 30.11.2022 ensimmäinen näytös alkaa klo 17:00 ja toinen näytös klo 19:00. Musikaali on maksuton, ja se esitetään Tampereen lyseon lukiolla, toisen kerroksen juhlasalissa. (IB-opiskelijat tarjoilevat näytöksissä pientä korvausta vastaan glögiä ja joulutorttuja.) Esityksen ohjaavina opettajina toimivat Sirkka-Liisa Heinsuo (kuvataide), Tomi Nordlund (äidinkieli ja kirjallisuus) ja Sanna Passinmäki (musiikki).

Teksti: Mischa Nousiainen 22C
Kuva: Tomi Nordlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *