Henkilöhaastattelu: Tua-Juulia Huurtelasta ei tullut astronauttia vaan Rellun maantieteen ja biologian opettaja

Rellun tuoreisiin vahvistuksiin kuuluva Tua-Juulia Huurtela kertoo olevansa tavallinen ihminen, joka tekee arkisia asioita. Huurtelan mielipuuhiin kuuluu luonnossa liikkuminen, elämästä nauttiminen sekä kissojensa Dalian ja Kiaran kanssa ajan viettäminen. Biologia ja etenkin maantiede on aina kiinnostanut Huurtelaa, ja Relluun nuori nainen onkin päätynyt juuri näiden aineiden pariin.

”Minulla on ollut aika korkealentoisia haaveammatteja. Ihan pienenä olen halunnut olla muun muassa astronautti, merirosvo ja dinosaurus. Aika pian kuitenkin huomasin, että realistisesti opettajan ammatti voisi olla se oikea. Ajattelin, että jos minusta ei astronauttia tule, niin opettajan työ voisi olla mielekästä.”

 

Ihan pienenä olen halunnut olla muun muassa astronautti, merirosvo ja dinosaurus. – Tua-Juulia Huurtela

 

Pietarsaaresta kotoisin oleva Huurtela kertoo muuttaneensa Ouluun opiskelemaan maantiedettä yliopistossa, kun ammattivalinta selkeni. Biologian opinnot tulivat siinä samassa sivuaineena. Opiskelujen jälkeen nainen on vähitellen valunut etelämmäs töiden perässä. Maantiede ja biologia ovat lukiosta asti kiinnostaneet Huurtelaa, joten työt näiden aineiden äärellä ovat olleet hänelle mieluisia. Erityisesti ihmismaantiede on lähellä nuoren naisen sydäntä.

”Eihän minulla ole kovin montaa vuotta opettajan uraa takana, mutta edelleen innostun niistä omista aineista, mitä opetan, ja onkin kivaa kertoa tietoa eteenpäin.”

Rellusta nuori opettaja on pitänyt paljon. Huurtelalla on takana sijaisuuksia eri Tampereen lukioissa, mutta Rellu on tehnyt paikkansa hänen sydämeensä. Rellun opiskelijoita Huurtela kuvailee motivoituneiksi ja keskusteleviksi. Huurtela toteaa viihtyvänsä Rellussa todella hyvin.

 

Koukussa telkkariin

Vapaa-ajallaan Huurtela tykkää katsoa tosi-tv-ohjelmia. Nainen paljastaakin koukuttuvansa tv-ohjelmiin erittäin helposti, kunhan kyseessä ei ole raakuutta ja väkivaltaa.

”Mitä tahansa televisiosta tulee, jään viidessä sekunnissa koukkuun. Sisustusohjelmat, Tempparit, BB tai mitä tahansa, koukutun saman tien. Se on minun tapani heittää aivot narikkaan.”

Myös ulkoilu ja liikunta ovat tärkeitä Huurtelalle. Nainen mainitsee soittaneensa nuorempana viulua, mutta aikuisiällä soittaminen on jäänyt. Hän kuitenkin toteaa aina välillä kaivavansa viulun esiin. Opettaja kertoo myös lukevansa aika-ajoin, etenkin lomalla.

 

Teksti ja kuva: Annika Rauhala 19D

 

TOP3 tänä syksynä:

Työt Rellussa

”Olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin olen viihtynyt Rellussa. Tiesin jo viime keväänä pitäväni paikasta, mutta tänä syksynä tunne on vahvistunut.”

Oman talon ostaminen

”Olemme ostamassa omaa taloa ja olemme muuttamassa sinne ensi kuussa. Se on yksi TOP-asia, kun pääsee ensimmäistä kertaa ihan ikiomaan taloon.”

Maskeista eroon pääseminen ja koronan loppumisen odottaminen

”Sanon jo vähän etukäteen, että maskeista eroon pääseminen. Vielä ei olla ihan pääsemässä, mutta toiveajattelen koronan loppumista.”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *