Koronaviruspandemia sulki koulut – katso 5 vinkkiä etäopiskeluun

Suomi on julistettu poikkeustilaan koronaviruspandemian vuoksi, joten myös opiskelut hoidetaan etänä.  Nappaa tästä parhaat vinkit etäopiskeluun!

1.     Vapaus tuo mukanaan vastuuta

Koska päättöviikkoa ei järjestetä, kurssikokeisiin ei tässä jaksossa tarvitse päntätä. Opintojen edistymisestä on siis vastattava itse, ja vastuu siitä, että kurssin asiat ovat hallussa, on itsellä. Nyt ei myöskään ole samanlaista mahdollisuutta hyödyntää opettajien tai kurssikavereiden neuvoja ja tietoutta, joten kannattaa varautua käyttämään enemmän aikaa opiskeluun.

2.     Ylläpidä päivärutiiniasi etäpäivästä huolimatta

On houkutteleva ajatus pysyä pyjamassa koko päivä ja hoitaa etätunnit sängynpohjalta käsin, mutta tehokkuuden kannalta voi olla kannattavaa vaihtaa päivävaatteet päälle ja aikatauluttaa arkipäiviin sopivassa suhteessa opiskelua ja taukoja. Päivän itseopiskelut kannattaa hoitaa alta pois jo varhain, jotta illan voi käyttää rentoutumiseen.

3.     Mieti, missä ja milloin sinulle parhaiten sopii opiskella

Monissa perheissä kaikki perheenjäsenet ovat pakkautuneet samojen seinien sisälle etäopiskelujen tai -töiden pariin. Varaa opiskeluhetkiä varten rauhallinen paikka, jossa pystyt keskittymään mahdolliseen etäopetukseen tai annettujen tehtävien tekoon. Työrauha helpottaa oppimista!
Koronavirus on sulkenut kirjastot, ja Marinin hallituksen ohjeiden mukaisesti kaikkea turhaa liikkumista tulisi vältellä. Sopiva opiskelupaikka tulisi siis löytyä omasta kodista.

4.     Opiskelkaa yhdessä kavereiden kanssa videopuhelun välityksellä

Monta päätä on aina tehokkaampi kuin yksi, joten yhdistäkää voimanne kaveriporukan kanssa ja ottakaa yhdessä kurssin asiat haltuun! Videopuhelun välityksellä on kätevää kysyä, neuvoa ja jakaa ajatuksia opiskeltavasta aiheesta. Yhdessä opiskelu on myös aina hauskempaa kuin yksin pänttääminen!

5.     Tauota opiskelua

Nyt ei tarvitse istua paikoillaan 75 minuuttia! Jos opiskelu yhteen putkeen tuntuu raskaalta, voi opiskeluja tauottaa – opiskele esimerkiksi 45 minuuttia ja pidä sitten 15 minuutin tauko. Taukojumppa toimii myös aina, vaikka Saukkis ei sitä nyt olekaan pitämässä!

Teksti: Jonna Rantanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *