Kahville? Nea Riutta listasi Tampereen parhaimmat kahvilat!

1.    Puisto

Tampereen Koskipuistossa sijaitseva Ravintola Puisto on ravintolan, kahvilan ja herkkukaupan kokonaisuus. Kahvila on viihtyisä sen tilavuuden ja sijainnin perusteella, sillä ikkunoista näkee suoraan keskustan ytimeen. Työntekijöiden palvelu Puistossa on laadukasta ja ystävällistä, mikä on varmasti yksi syy kahvilan suosioon. Hinta-laatusuhde on erinomainen ja valikoima on sopivan laaja. Normaalin kahvin saa ostettua edullisesti, mitä itse yleensä suosin.

2.     Espresso House

Stockmannin Espresso House on täydellinen paikka pysähtyä ja hengähtää shoppailun ohella. Kahvilan sisustus on moderni, mutta tilana se on hieman tiivis. Kahvilassa on mahdollista myös opiskella kahvittelun sijasta, jos pystyy suodattamaan pienen hälinän. Kahvilan ikkunapaikat ovat mielestäni kahvilan parhaat, sillä näkymät ovat suoraan Hämeenkadulle. En kuitenkaan suosittele kahvilaa ihmisille, jotka arvostavat omaa rauhaa ja hiljaisuutta.

3.     Sokos

Sokoksen rauhallinen ja tilava kahvila–ravintola on paras vaihtoehto vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa. Talvisin ikkunoista näkee kauniit jouluvalot, jotka tehostavat tunnelmaa. Laaja tilavuus mahdollistaa puheensorinan jakautumisen useaan paikkaan, joten toisten keskusteluita ei vahingossakaan erehdy kuulemaan. Tämä on ehdottomasti paikka ihmisille, jotka arvostavat leppoisuutta ja kiireettömyyttä.

4.     Linkosuo

Koskikeskuksen Linkosuossa on mahdollista lounastaa ja kahvitella keskellä kauppakeskusta. Kahvila sijaitsee kirjaimellisesti keskellä kauppakeskuksen aukiota, mikä tekee siitä avoimen tilan, josta yksityisyys on kaukana. Paikalta on helppo tarkkailla ihmisten menoa ja vilskettä sekä samalla nauttia hetkestä. Näin eloisa miljöö ei kuitenkaan sovi kaikille.

5.     Wayne’s Coffee

Eniten aikaani olen kuitenkin viettänyt Wayne’s Coffeessa. Harmikseni Tampereen keskustassa ei ole enää mahdollista kahvitella Waynesissa, mutta Lielahdesta kahvila vielä löytyy. Jäälaten maku vaihtelee monissa kahviloissa, mutta Wayne’s Coffeessa se on ehdoton suosikkini. Leivokset ja makeiset ovat myös suositeltavia niiden maun ja hinnan perusteella. Kesäisin Lielahden Wayne’s Coffeessa on mahdollista myös istua terassilla, mitä pidän hyvänä vaihtoehtona sisällä istumisen sijaan.

6.     3D Crush Cafe

Kyseinen kahvila on ehkä yksi mielenkiintoisimmista kahviloista Tampereella. Kahvilaa kutsutaan ”pupukahvilaksi”, sillä siellä on mahdollista leikkiä kanien kanssa. Kanit eivät kuitenkaan loiki yleisessä kahvilan tilassa, vaan niille on rajattu oma tila erikseen. Eläinrakkaalle ihmiselle kahvila on ehdoton suositus.

 

Teksti: Nea Riutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *