Superlukija Rellulta mukana Nuori Aleksis -raadissa Helsingin Kirjamessuilla

Rellun IB-linjalla opiskeleva Pinja Nieminen osallistui tänä vuonna Nuori Aleksis -raatiin, jossa toisen asteen opiskelijat valitsevat edellisvuoden parhaan kotimaisen romaanin. Esiraatiin valittiin 55 opiskelijaa, joista viisi suurimman luku-urakan tehnyttä pääsi mukaan loppuraatiin. Pinja on yksi heistä.

Loppuraatilaiset pääsivät Helsingin Kirjamessuille 26.10.2019 luovuttamaan palkinnon suoraan kirjailija Annamari Marttiselle tämän romaanista Korsetti, jonka he valitsivat vuoden 2018 parhaaksi.

Pinja luki kevään ja kesän aikana 101 viime vuonna ilmestynyttä kotimaista teosta.

”Luku-urakka oli suurimmaksi osaksi palkitseva”, kuvailee Pinja.

”Parasta raatiin osallistumisessa oli se, että luin teoksia, joita muuten tuskin olisin lukenut, ja pääsin tutustumaan myös äänikirjojen maailmaan.  Opin myös tuntemaan oman lukunopeuteni ja voin hyödyntää tätä opiskellessakin. Messuilla hienointa oli kuulla romaanin taustoista ja päästä syömään kirjailijan kanssa.”

”Korsetti oli omakin suosikkini, koska se kertoo vaietusta aiheesta, transvestiittisuus, mielenkiintoisesti ja romaanin lukeminen oli valaiseva kokemus.”

Lukemisessa Pinja nauttii eniten teosten antamista uusista näkökulmista ja niiden herättämistä tunteista. Miksi nuoren kannattaa tarttua kirjaan?

”Lukemalla pääsee hetkeksi toiseen maailmaan, oppii uutta ja tulee tutkitusti empatiakykyisemmäksi ja fiksummaksi.”

Teksti: Kaisa Ikäläinen
Kuvat: Kaisa-Maija Eeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *