Moderni perhe -sarja viihdyttää ja laittaa miettimään

Moderni perhe on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja, jota on tehty jo 10 tuotantokautta. Sarjassa seurataan Jay Pritchettin ja hänen kahden aikuisen lapsensa Clairen ja Mitchellin perheitä, jotka kaikki ovat omalla tavallaan hyvin moderneja. Moderni perhe on kevyttä katseltavaa, mutta samalla siinä käsitellään monia yhteiskunnallisia asioita. Näitä ovat esimerkiksi vähemmistöt, adoptio, samaa sukupuolta olevien parisuhde ja uusperhe. Sarja sijoittuu Los Angelesin lähiöön, rauhaisalle asuinalueelle. 

Jay Pritchettin uusioperheeseen kuuluu hänen uusi vaimonsa, kaunis ja nuori kolumbialainen Gloria Delgado sekä hänen poikansa Manuel ”Manny” Delgado. Jay on perheen pää ja omistaa menestyneen firman, tosin hän lähestyy jo kovaa vauhtia eläkeikää. Gloria on kipakka ja kovaääninen nainen, joka osaa pitää puolensa. Manny on pikkuvanha lapsi ja Jay sanookin, että hän on kuin 16-vuotiaana syntynyt, vaikka todellisuudessa hän on sarjan alkaessa vasta 10. Pritchett-Delgadojen perhe kohtaa kausien aikana useita haasteita. Suurimpana kuitenkin Jayn kokema vaikeus hyväksyä Mannyn erilaisuus. 

Claire Dunphy on Jayn tytär ja hänen perheeseensä kuuluu lapset Haley, Alex ja Luke sekä hänen miehensä Phil. Claire on perfektionisti kotiäiti ja hän yrittää parhaansa mukaan pitää kotinsa siistinä ja lapsensa kurissa. Phil on Clairen täysi vastakohta. Hän elää hetkessä ja rakastaa hulluttelua. Haley on perheen esikoinen ja häntä kiinnostaa enemmän pojat kuin koulu. Sarkastinen Alex on keskimmäinen lapsi ja älykkö, eikä mikään olekaan hänelle tärkeämpää kuin menestyä koulussa. Luke on perheen kuopus. Hän on villi ja aiheuttaa usein päänvaivaa äidilleen.

Pritchett-Tuckerin perhe koostuu Mitchell Pritchettistä ja Cameron Tuckerista sekä heidän juuri adoptoimastaan Lily-vauvasta. Mitchell on asianajaja ja ajattelee kaiken järjellä, kun taas Cameron elää tunteidensa johdattelemana. Lily joutuu kasvamaan kahden isänsä draaman välissä, kun kumpikaan ei halua myöntää olevansa väärässä. 

 

Samaistuttavia hahmoja

Moderni perhe on voittanut useita palkintoja, kuten esimerkiksi Emmy-palkinnon ”Outstanding comedy series”. Uskomme suosion salaisuuden piilevän henkilöhahmojen samaistuttavuudessa, arkipäiväisten asioiden aiheuttamissa koomisissa tilanteissa sekä todella taitavissa käsikirjoittajissa ja näyttelijöissä. 

Henkilöhahmojen ajatusmaailmat ja persoonat eroavat toisistaan valtavasti, ja jokainen voikin helposti löytää yhden tai useammankin hahmon, jossa tunnistaa piirteitä itsestään. Modernin perheen hahmot ovat täynnä stereotypioita esimerkiksi homoista, kotiäideistä ja maahanmuuttajista. Henkilöhahmojen mukana on helppo kasvaa ja seuraamalla sarjaa näkee heidän kehityksensä jokaisella kaudella.

Tilanteet, joita sarjassa käsitellään ovat varmasti jokaiselle tuttuja. Parisuhteissa, kuten myös perheenjäsenten välisissä suhteissa syntyy usein draamaa, kun osapuolet yrittävät säilyttää ylpeytensä ja pimittävät tietoa toisiltaan. Esimerkiksi ensimmäisen kauden jaksossa ”The Bicycle Thief” Philin ja Clairen erimielisyyksistä aiheutuvat älyttömät mutta viihdyttävät kommervenkit olisivat voitu välttää suoralla puheella. 

Sarjan käsikirjoittajat ovat keksineet joka jaksoon uuden tarinan eikä sarja todellakaan käy tylsäksi. Käsikirjoittajat ovat saaneet tehtyä tarinasta sujuvaa, viihdyttävää ja koukuttavaa, kaikki samalla kerralla. Vaikka Moderni perhe on tehty ensisijaisesti viihdyttämään, voi siitä naurujen välissä oivaltaa tärkeitä asioita ihmissuhteista. 

 

Stonestreet loistaa draamakuningattarena

Näyttelijät esittävät henkilöhahmojensa roolit uskottavan täydellisesti, eikä sarja varmasti olisi yhtä menestynyt ilman näin hyviä näyttelijöitä. Esimerkiksi Eric Stonestreet onnistuu suorituksessaan niin upeasti esittämällä homoa draamakuningatarta Cameronia, että on vaikea uskoa hänen oikeasti olevan hetero.

Moderni perhe sopii täydellisesti jokaiselle vauvasta vaariin, homosta heteroon ja nörtistä tyhmään. Moderni perhe on suunnattu ihan jokaiselle ja siinä kerrotaan jokaisen ihmisen tarinaa. Moderni perhe sisältää parasta huumoria, eivätkä jaksot koskaan käy pitkästyttäviksi. Hauska ja erityinen lisä jaksoihin on jokaisen henkilöhahmon haastattelut, joissa he pääsevät kertomaan oman kantansa asioihin.

Moderni perhe on lämminhenkinen ja humoristinen, mutta antaa silti jokaiselle ajattelemisen aihetta ajankohtaisista asioista ja panee katsojan miettimään omia arvojaan. Sarjaa voi katsoa esimerkiksi Netflixistä, ja suosittelemmekin jokaista tekemään niin!

Teksti: Ada Haapaniemi ja Olivia Tarkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *