Henkilöhaastattelussa Eurooppa-linjan Emma Löövi – lue hänen vinkkinsä opiskeluun ja menestymiseen!

Valkeakoskelainen Emma Löövi on erittäin motivoitunut Eurooppa-linjan opiskelija, jonka suunnitelmissa on kirjoittaa kahdeksan ainetta neljän lukiovuoden aikana. Kahdeksaan aineeseen kuuluvat maantieto, biologia, yhteiskuntaoppi, pitkä englanti, ruotsi, pitkä matematiikka, äidinkieli ja pitkä saksa. Tämän lisäksi Emma on mukana oppilaskuntatoiminnassa ja harrastaa kilpa-aerobicia naisten SM-sarjassa. 


Mikä sai sinut hakemaan Tampereen lyseon lukioon?

”Tutkiessani eri vaihtoehtoja minua kiinnosti eniten Rellun Eurooppa-linja ja IB-linja. Rellun esittelyillan jälkeen päädyin Eurooppa-linjaan, koska kansainvälisyys ja yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat. Samanhenkiset ja motivoituneet ihmiset olivat myös syitä, joiden vuoksi hain Relluun.”

Mistä saat motivaation koulunkäyntiin?

”Olen tunnollinen luonteeltani ja tottunut työntekoon, mutta erityisesti saan motivaatiota onnistumisen kokemuksista, kun olen antanut kaikkeni ja panostanut täysillä annettuihin tehtäviin. Hyvät numerot motivoivat myös, koska ne näyttävät, kuinka hyvin olen oppinut asiat ja ovat ainoa kiitos, jonka tekemästäni työstä saan.” 

Mitä opiskelutekniikoita suosit eniten?

”Tunnilla kuunteleminen on ehdottomasti tärkeintä, ja sillä pääsee pitkälle ilman, että jäisi paljon töitä kotiin. Tykkään tehdä muistiinpanot käsin ja panostaa niiden siisteyteen ja visuaalisuuteen. Hienojen muistiinpanojen lukeminen ei ole se pääpointti, vaan asiat jäävät paremmin muistiini niitä tehdessä. Äänikirjat ovat myös tosi hyviä, koska niitä pystyy kuuntelemaan esimerkiksi siivotessa huonetta ja kävellessä bussipysäkille.” 

Eurooppa-linjan Emma Löövi kuuntelee aktiivisesti tunneilla ja tekee muistiinpanot mieluusti käsin.

Miten valmistaudut kurssikokeisiin?

”Työskentelen tasaisesti koko kurssin ajan, jotta hommat eivät kasaudu kurssin loppupuolelle. Kokeet stressaavat huomattavasti vähemmän, jos olen tehnyt vahvan pohjan kurssin asioista itselleni. Minua on auttanut kokeissa myös asioiden listaaminen. Jos kokeessa kysymyksenä on ollut esimerkiksi veden ominaisuudet, niin niiden määrän opetteleminen helpottaa muistiani. Olen myös tehnyt erilaisia oppimissääntöjä lorujen ja laulujen muodossa.”

Minkälaisia ajatuksia Eurooppa-linja herättää, ja suosittelisitko sitä tuleville ykkösille?

”Eurooppa-linjalle kannattaa ehdottomasti hakea, jos on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, kielten opiskelusta ja opintomatkoista. Kannattaa kuitenkin miettiä Eurooppa-linjalle hakemista, jos on erityisen kiinnostunut muistakin kuin Eurooppa-linjaan soveltuvista aineista. Olen itse kiinnostunut myös lääketieteellisistä opinnoista, joten aikaa jää hyvin vähän fysiikan, kemian ja biologian opiskeluun kyseisellä linjalla.” 

Koetko Rellun yhteishengen hyväksi?

”Kyllä, koen voivani kysyä keneltä tahansa apua käytävillä ja mennä juttelemaan ihmisille. Olen myös ystävystynyt nopeasti ihmisiin kursseilla, vaikka en aluksi tuntenutkaan ketään. Viime kevään TYK vastaan Rellu -ottelussa näkyi parhaiten koulumme yhteishenki.  

 

Mitkä ovat mahdolliset tulevaisuuden suunnitelmasi lukion jälkeen?

”Olen erittäin kiinnostunut ulkomaille lähtemisestä. Lukion jälkeen menen todennäköisesti opiskelemaan lääketiedettä tai jotakin yhteiskunnallista alaa.” 

Teksti: Nea Riutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *