Tervetuloa Toveri-lehden lukijaksi!

Toveri teki viime vuonna kuvareportaasin abien penkkaripäivästä. / Arkistokuva

 

 

Tampereen lyseon lukion lukuvuosi käynnistyi viime torstaina, mikä tarkoittaa uuden lukuvuoden käynnistymistä myös Toverin toimituksessa.

Rellun Toveri-lehti on lyseon opiskelijoiden ylläpitämä tiedotuskanava. Lehden tavoitteena on nostaa esille opiskelijoiden mielipiteitä, tiedottaa ajankohtaisista asioista ja viihdyttää pitkän koulupäivän päätteeksi. Loppuvuodesta 2017 kokonaan uudistettu verkkolehti saavutti huomattavan suosion ja verkkosivuilla on tähän mennessä vierailtu yli 24 000 kertaa. Joitain viime lukuvuoden juttuja voit selailla alla olevasta listasta:

 

Se on sitten penkkaripäivä! Katso kuvakooste Rellun abien juhlinnasta

Nuorisovaalit on nyt käyty – katso miten Rellussa äänestettiin

Finlandia 21.12.2017 – katso video esityksestä Aleksanterin kirkossa

Rellu päihitti TYK:in eeppisiin mittoihin nousseessa mittelössä – katso kuvat!

Rellun mystiset meemigurut paljastivat vihdoin kasvonsa – lue haastattelu!

Pastillikohu jatkuu – lue OPHK:n vastine!

 

Ykkösille tiedoksi, että ”toveri”-nimitys ei ole kommunistinen kannanotto, vaan historiallisen lehden alkuperäinen ilmestymisnimi. Nykyisen lehden edeltäjänä on toiminut jo 1890-luvulla toverikunnan perustama Toveri-lehti. Sähköisessä muodossa Toveria on voinut lukea vuodesta 1998 ja lehti kävi viime vuonna läpi kokonaisvaltaisen uudistuksen. Nykyinen verkkolehti on jaettu selkeästi osioihin. Etusivulta löydät uusimmat uutiset, mutta voit halutessasi etsiä myös vain tietyn aihepiirin uutisia.

Uuden lukuvuoden myötä Toveri etsii myös uusia toimittajia. Toverin toimittajat osallistuvat verkkolehtikurssille ja toimituksen tapaamisia on toisen jakson aikana noin joka toinen viikko, mutta kurssilla työskentely pyörii pääosin artikkeleiden ja projektien suunnittelun ympärillä. Mikäli haluat kirjoittaa Toveriin mistä tahansa aiheesta tai osallistua verkkolehtikurssille, ota yhteyttä Tomi Nordlundiin sähköpostitse osoitteeseen tomi.t.nordlund@tampere.fi.

Tuleva vuosi Toverin toimituksessa on varmasti edellistäkin aktiivisempi. Tervetuloa mukaan!

 

Matias Mäkiranta

Toverin opiskelijapäätoimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *