Pastillikohu jatkuu – lue OPHK:n vastine!

Julkaisimme eilen skandaalinkäryisiä sävyjä saaneen uutisen ruokalan pastillien kohahduttavasta katoamisesta.

Nyt opiskelijakunnan hallitus on kirjoittanut vastineen uutiselle, jonka voit lukea alta. Nähtäväksi jää, vieläkö keskustelu jatkuu. Toveri seuraa tilannetta.

 

OPKH:n vastine 7.11.2017

 

Hyvä Toverin toimitus sekä muut Rellun opiskelijat. Minä ja muut opiskelijakunnan hallituksen jäsenet huomasimme 5.11. julkaisemanne artikkelin pastillien puuttumisesta. Haluamme nyt avata ajatteluamme, jotta voisitte ymmärtää istuvan hallituksen pastillipolitiikkaa.

 

Meille opiskelijoiden hyvinvointi niin henkisesti kuin fyysisestikin on aina etusijalla. Fyysinen hyvinvointi sisältää myös hampaiden hyvinvoinnin. Tätä varten pastillit on päätetty tuoda ruokalaan jokaisen opiskelijan ulottuville. Sairauksien ennaltaehkäisy on usein paras keino niiden torjumiseen ja kuten liikenneturvan mainoskin jo sanoi, ”Ennakoi, tiedät kyllä miksi”.

 

Lisäksi, pastillit korostavat koulumme erinomaisuutta sekä hyvää mainetta. Pastillit kun tunnetusti ovat elämän eliksiiriä, sitä mikä auttaa meitä keskittymään olennaiseen, tykkiä parempiin YO tuloksiin. Tietäessämme, että hampaamme ovat kunnossa, meidän ei tarvitse hammashoitolassa murehtia ehdimmekö tehdä kaikki meiltä vaaditut tehtävät. Tämä vapauttaa jokaisen opiskelijan käyttämään enemmän vapaa-aikaansa juuri rentoutumiseen mikä parantaa tehdyn työn tuloksia.

 

Todettuani kaiken tämän onkin hämmästyttävää, että pastillit ovat usein loppu automaatista. Eikö juuri pastillien olemassaolo ole niin tärkeää? Automaatti kuitenkin täytetään ennalta lasketun suunnitelman mukaan, jossa on otettu huomioon Rellun jaksoittain vaihtelevat opiskelijamäärät esimerkiksi abien lukuloman takia. Tämän huomioon ottaen kullekin opiskelijalle on laskettu yksi (1) pastilli päivässä. Tästä perspektiivistä katsoen on mielenkiintoista, miksi pastilleja ei riitä tarpeeksi.

 

Ymmärrämme, että huonona päivänä voi haluta ottaa enemmän kuin yhden pastillin, mutta tuleeko siinä ajatelleeksi teon laajempia seuraamuksia. Jokainen pastilli jonka syömme tänään, on pastilli, jota emme voi syödä huomenna. Opiskelijakunnan budjetti ei kestä ylilyöntejä pastillien kulutuksessa. Haluammehan, että rahaa jää myös tapahtumiin, kuten Halloweeniin tai Puurojuhlaan. Tämän lisäksi yksi pastilli riittää hammaslääkäriliiton mukaan happohyökkäyksen estämiseen. Näistä syystä pastilleja lisätään vain kun niin on edeltä määrätty.

 

Istuvan hallituksen kausi on päättymässä ja tämä voi tarkoittaa myös pastillipolitiikan muutosta. Haluammekin rohkaista ehdokkaita keskustelemaan niin pastilleista kuin muistakin mieltä painavista asioista näin vaalien alla. Sinä voit olla se muutos jota koulumme tarvitsee joten muistakaa olla aktiivisia ja nostaa äänenne kuuluviin!

 

Lauri Koivunen, Rellun OPKH, SoMe vastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *