Reportaasi: Hyvinvointipäivä täynnä rentouttavaa tekemistä

Päivän kulku (abeille):

 

Päivän kulku (abeille):

1. ROTU klo 9.30

2. Legopaja klo 9.50-10.20

3. Äänikirjasto klo 10.25-10.55

4. ROTU klo 10.55

5. Kulttuurikävely klo 11.00-12.30

6. Ruokailu klo 12.30-13.15

7. Väritys- ja piirustuspaja klo 13.20-13.50

8. ROTU klo 13.50

9. Päivä päättyy klo 14.00

 

Lokakuun 11. päivänä Rellussa vietetty Hyvinvointipäivä sujui mukavasti. Valitsin käydä Lego-, Äänikirjasto- sekä Väritys- ja piirustuspajalla. Päivä alkoi RO-tuokiolla, jossa annettiin alkuohjeistus päivän kulkuun. Sen jälkeen siirryimme ensimmäisille pajoille. Minä suuntasin Lego-pajalle, joka sijaitsi luokassa 125. Siellä oli asetettu pöydille laatikoita, joissa oli monenlaisia Legoja.

Ohjeistuksena oli käyttää alkuun käsidesiä, sillä legolaatikot olivat opettajien omia. Sitten vain ryhdyttiin rakentelemaan! Torneja tehtiin luokassa muutama, korkeitakin niistä tuli, ja oli hauska katsella, miten niitä yritettiin pitää pystyssä. Pienempiäkin luomuksia oli nähtävillä. Erikoislegot inspiroivat ottamaan erilaisen suunnan rakentamiseen.

Äänikirjastopaja pidettiin luokassa 409. Siellä otimme mukavan asennon ja kuuntelimme, kun Tampereen Teatterin näyttelijä Markku Thure luki meille tarinoita ja katkelmia monista kirjoista, kuten teoksista Täällä pohjantähden alla, Tampere tulessa ja Tampere 1918. Koska aikaa jäi meidän vuorollamme hieman yli, saimme kuulla pari ekstratarinaa. Hauskin tarinoista oli mielestäni katkelma Rosa Liksomin teoksesta Tyhjän tien paratiisit, joka kertoi siivousfanaatikon elämästä.

 

Tämä paja oli hyvin viihdyttävä!

Seuraavaksi pidettiin taas ROTU, jossa selvennettiin loppupäivän ohjeita. ROTU:ssa ohjeistettiin päivän seuraavasta ohjelmasta, kulttuurikävelystä, annettiin kartat, jaettiin alueet ja valittiin ryhmien joukkuenimet. Kävelyn ideana oli etsiä saamaltaan alueelta niin monta ohjepaperin vihjeen mukaista paikkaa tai asiaa kuin pystyi, ja postata niistä kuvia opettajan luomalle Padlet-sivulle. Kävely oli hauska ja tarjosi vähän haastettakin välillä.

Oli mielenkiintoista etsiä hieman ihmeellisempiä paikkoja, kuten tietyltä tiiliseinältä löytyviä luodinreikiä. Kulttuurikävelyssä parhaimmin pärjänneet kilpailijat ja ryhmät saivat palkintoja.

Kävelyn jälkeen pidettiin ruokailu.

Seuraavaksi suunnistin viidennen kerroksen kuvaamataidonluokkaan, eli luokkaan 509, jossa Väritys- ja piirustuspaja oli. Siellä saimme valita pöydällä olevista tulostetuista värityskuvista mieleisemme, ja lähteä niitä värittelemään. Tarjolla oli yksinkertaisempia kuvia ja hieman suurempiakin väritysprojekteja. Mandaloita, taloja, julisteita, kukkia ja erikoisia eläinkuvioitakin löytyi valikoimasta.

Värikyniä ja tusseja oli purkeissa pöydillä, joista sai valita mieleisensä. Itselleni valitsin söpön talomonisteen väritettäväksi. Vaikka aikaa oli paljon, projektit jäivät monelta kesken, jolloin niitä sai viedä mukaansa ja jatkaa kotona loppuun. Tämäkin paja oli hyvin rentouttava ja hauska.

Päivän lopuksi kävimme vielä pikaisella ROTU:lla, jonka jälkeen pääsimme koulusta.

Tämänvuotinen hyvinvointipäivä tarjosi mielekästä ja rentouttavaa tekemistä, ripauksella kilpailuhenkisyyttäkin. Kaiken kaikkiaan se oli hieno kokemus, joka jää mieleen!

 

Teksti, kuvat ja video: Emilia Mäkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *