Pääkirjoitus: Tervetuloa lukemaan uudistettua Toveri-lehteä

Tampereen lyseon lukion oppilaslehti Toveri jatkaa vihdoin toimintaansa! Täysin uudistunut lehti ei kuitenkaan viittaa enää vuosikymmenien takaiseen vanhaan paperilehteen kuin nimellään.

Vanha epäselvä blogspot-sivusto on nyt lopullisesti hylätty, ja lehti ilmaantuu upouudella alustalla. Uusi sivusto pyrkii selkeyteen ja mahdollistaa jaottelun erilaisiin osioihin. Lukukokemuksesta pyritään tekemään mahdollisimman helppo, niin että kiinnostavimmat jutut nousevat esille kätevästi. Nykyisen lehden toimituskunnassa ei myöskään toimi ketään aikaisemmista toimituskunnista, vaan lehteä pyörittävät opiskelijat aloittavat lehdessä ensimmäistä kertaa tänä syksynä.

Toveri ei toimi pelkästään verkkosivuillaan, vaan avaa tulevaisuudessa useita some-kanavia, joita pääset kätevästi seuraamaan sivustomme yläkulmasta. Lehden sisältö ei myöskään rajoitu vain typerryttävään tekstivirtaan, vaan täydentyy kuvilla ja videoilla.

Toveri on suunniteltu nimenomaan lukion opiskelijoita varten. Lehden tavoitteena on nostaa esille opiskelijoiden mielipiteitä, tiedottaa ajankohtaisista asioista ja viihdyttää pitkän koulupäivän päätteeksi. Jos siis tulevaisuudessa mietit, missä voit valittaa porraskäytävien remontista tai tarkastella Tykin ja Rellun välisiä eroja sisäänpääsykeskiarvoissa, tiedät nyt oikean lähteen. Pastillien loppuminen ruokalasta tuskin ylittänee edes Toveri-lehden uutiskynnystä.  (Ei nyt viitsisi joka toinen päivä olla raportoimassa aiheesta.)

Kuten sanottu Toveri on tehty opiskelijoita varten, joten tietysti myös toimintaa pyörittävät opiskelijat. Toveri etsiikin jatkuvasti joukkoonsa uusia toimittajia! Jokainen toimittaja saa kurssistaan antoisaa kokemusta, josta on laajalti hyötyä kesätöitä hakiessa, tietoa ja taitoja sekä kurssimerkinnän. Lisätietoja kurssista voit kysyä Tomi Nordlundilta.

Muutenkin otamme tietysti vastaan oppilastekstejä: mielipiteitä, kolumneja, novelleja, videoita, kuvia, kommentteja… Mitä ikinä mieleen tulee! Kuuntelemme myös toiveita lehden toimintaan liittyen ja yritämme parhaamme mukaan toimia ideoiden mukaan. Palautetta ja ideoita voit jättää sivun ylälaidassa sijaitsevaan palautelaatikkoon.

 

Matias Mäkiranta

Toverin päätoimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *