Rellun verkkosivuille saatiin kasvojenkohotus – uudistustyö jatkuu tänä keväänä

Käykääpä kurkkaamassa koulun verkkosivuja – huomaatte varmasti, että jotain on muuttunut. Sivujen yleisilme näyttää heti ensisilmäyksellä paljon entistä raikkaammalta.
Sivujen entistä ehommasta ulkoasusta on vastannut koulusihteeri Laura Nietula, joka on tehnyt aikoinaan myös graafikon töitä. Hän vastaili muutamaan verkkosivuaiheiseen kysymykseen.

 

Miksi Rellun verkkosivujen ilmettä päätettiin uudistaa?

– Alun perin se taisi olla minun ideani ja lähti liikkeelle vähän vahingossa. Tulin tammikuun alussa takaisin töihin äitiysvapailta intoa puhkuen ja tutkiskelin kaikkea koulun materiaalia. Rellun verkkosivut tuntuivat vanhahtavilta, kun taas esitteiden ilmeestä pidin. Sain luvan rehtorilta tehdä ehdotusta verkkosivujen uudesta ilmeestä ja lähdin tutustumaan kotisivueditorin mahdollisuuksiin.

 

Mitä uutta halusit tuoda sivujen ilmeeseen ja miten päivitystyö sujui?

– Ajatukseni oli saattaa verkkosivut värimaailmaltaan lähemmäs tätä päivää. Testasin sivustolle Rellun esitteiden ilmettä ja värejä, turkoosia ja keltaista. Rellun visuaalista ilmettä suunnittelevan ryhmän kanssa asiaa pohdittuamme väreiksi valikoituivat tummansininen, harmaa ja keltainen. Kotisivueditorilla ulkoasua sai sitten päivitettyä ihan mukavasti niin, ettei itse sisältöä tarvinnut muokata. Erikseen tein vielä yläpalkkiin kuvakollaasin Rellun arjesta ja juhlasta.

 

Miten sivustoa vielä jatkossa kehitetään?

– Ainakin sivuston kuvia on tarkoitus vielä muokata, lisätä ja uudistaa. Rellun visuaalista ilmettä suunnittelevassa ryhmässä on ollut puhetta ainakin dronella otettavista ilmakuvista. Rellun uusi logo tulee varmasti myös näkymään sivustolla sitten, kun se valmistuu.

 

Tomi Nordlund

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *