Annika Pajarin TOP 3 – Toverin toimitus esittelee kolme kovinta juttua juuri nyt

TOP 3 – toimittaja Annika Pajari

 

1. Seinäkiipeily

 

 

Seinäkiipeily on noussut yhdeksi suosikkiurheilulajeistani. Tämä hiukan erikoisempi laji onnistuu samanaikaisesti olemaan sekä hauskaa että rankkaa. Kiipeilysession jälkeen painaa mielellään kuumottavat kädet parkkipaikan lumihankeen.

Itse olen käynyt Nekalassa sijaitsevassa Tampereen Kiipeilykeskuksessa. Siellä on mahdollisuus boulderointiin eli kiipeilyyn, joka suoritetaan matalilla seinillä ilman turvaköysiä, sekä köyden varassa korkeampien seinien kiipeilyyn. Innokkaimmille on saatavilla erilaisia kursseja. Seiniä riittää jokatasoiselle harrastajalle.

Suosittelen lajia kaikille, joita kiinnostaa hieman erikoisempi urheilulaji.

 

2. BTS

 

 

Tämä korealainen seitsemästä jäsenestä koostuva ryhmä on alkanut herättää runsaasti huomiota kansainvälisesti – varsinkin kuluneen vuoden aikana. Oma ehdoton suosikkini se on jo ollut pitkään.

Ryhmän musiikki vaihtelee tyyliltään paljon, eli jokaiselle löytyy jotakin. Tuotannon joukosta löytyy kaikkea popista hip hoppiin. BTS:ssä arvostan kuitenkin erityisesti sitä, että he uskaltavat ottaa sanoituksissaan kantaa oikeasti tärkeisiin asioihin. Plussaa itse musiikin lisäksi tuovat vielä eri jäsenten persoonat ja mahtavat koreografiat.

Muutamia hyviä biisejä ovat mm. Not Today, I need U ja Ma City. Suomen radiossa ovat jo soineet biisit DNA ja Mic Drop. Käy ihmeessä kuuntelemassa! Itse jään odottamaan tälle vuodelle vihjailtua Eurooppaan yltävää kiertuetta sekä kevään uutta levyä…

 

3. V. E. Schwabin kirjat

 

V.E. tai Victoria Schwab on yksi suurimmista viimeisen parin vuoden löydöistäni. Muutamassa vuodessa tästä spekulatiivisen fiktion taitajasta on tullut yksi kaikkien aikojen lempikirjailijoistani. Jopa niin suuresti, että viime vuonna ahmin hänen tuotantonsa lähes kokonaisuudessaan.

Tyyliltään Schwabin kirjat erottuvat varsinkin kauniin kirjoitustyylinsä ansiosta. Monimutkaiset maailmat ja realistiset henkilöhahmot tekevät jokaisesta Schwabin teoksesta elämyksen alusta loppuun ja säilyttävät lukijan mielenkiinnon juonenkäänteestä toiseen.

Teoksista aikuisille suunnattu A Darker Shade of Magic, huomattavasti synkempi nuorille suunnattu This Savage Song sekä intensiivinen Vicious ovat omia suosikkejani. Genreltään Schwabin kirjat ovat spekulatiivista fiktiota – siis kaikkea scifistä fantasiaan. Myös uutta tuotantoa on tulossa pian: tänä vuonna ilmestyy jopa kolme uutta teosta.

Schwabin kirjoja ei ole vielä suomennettu, mutta oletan tämän tapahtuvan lähivuosina (vapaaehtoinen ilmoittautuu tehtävään!), sillä hänen kirjojensa suosio on suuressa kasvussa. Kannattaa silti tarttua teoksiin jo nyt, jos yhtään kiinnostaa! Sanasto ei ole liian vaikeaa ja lukiessahan se vain kehittyy.

 

Teksti: Annika Pajari

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *