Greyn anatomia – ikuinen suosikki

Lukiolaisen elämään kuuluu toivottavasti muutakin kuin koulua. Tässä yksi vaihtoehto niille, jotka etsivät uutta sarjaa tai muuten vain täytettä vapaa-ajalleen. Greyn anatomia on sarja, josta jokainen (paitsi ehkä henkilö, joka kammoaa verta) pitää.

Elämää, tunnevyöryjä, lääkärijargonia ja suhdekiemuroita. Sitä Greyn anatomia on. Sarja sisältää draamaa sen verran, että jokaisen sisäinen Ulla Taalasmaa haluaa pysyä hereillä jokaisen käänteen ajan. Sarja saa myös joskus ihmettelemään, kuinka jollekin ihmiselle voi sattua niin paljon kaikenlaista yhden elämän aikana. Se tosin on juuri se asia, mikä tässä sarjassa koukuttaa. Greyn anatomia on kuin Muumit aikoinaan. Jakso jaksolta se jaksaa aina ihmetyttää ja hauskuuttaa saman aikaan.

Sarjan henkilöistä tulee kuin omaa perhettä, sillä kausia on niin reippaasti ja tapahtumia sitäkin enemmän. Tällä hetkellä sarjaa on 14 kautta purkissa, ja lisää on ilmeisesti tulossa. Neljätoista kuulostaa suurelta, mutta kun sarjaa ryhtyy katsomaan, ei sarjan toivo loppuvan koskaan. Mikäli olet sitoutumiskammoinen ja monen monet kaudet kammottavat sinua, älä pelkää. Ota härkää sarvista ja ala vain katsomaan. Huomaat pian, että olet jo kolmannen kauden puolessa välissä.

 

 

Vain yksi huono puoli

 

Yritin pähkäillä, mitkä ovat sarjan huonoja puolia, mutta keksin vain yhden asian. Joskus aikoinaan koeviikoilla Greyn anatomia oli se kiinnostavampi asia, ja kokeisiin luku saattoi jäädä hyvinkin kakkoseksi. Greyn anatomia on toisaalta kyllä opettanut monia käytännön asioita, kuten ensiaputaitoja, joten sarjan katsominen ei ole kuitenkaan ollut aivan turhuutta.

En osaa sanoa yhtä ainoaa syytä, miksi kyseinen sarja on kömpinyt sydämeni uumeniin. Kaikki ystäväni joille olen sarjaa suositellut, ovat katsoneet sarjan jo kohta myös loppuun. Taitaa tämä kyseinen sarja siis olla aika takuuvarma. Sarja sopii jokaiselle, jota ei haittaa pieni kyynelehtiminen (lue: parkuminen). Plussaa on tietysti myös se, että englannin kieli ja erityisesti lääketieteen termit tulevat tutuiksi.

Siispä, nokka kohti Viaplayta!

 

Teksti: Anni Talvisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *