Rellun rennoin englannin opettaja esittäytyy – Johanna Muukkonen on ollut monessa mukana

Juttusarjassa tutustumme koulun tuoreempaan opettajakuntaan. Ensimmäisenä vuorossa on englannin opettaja Johanna Muukkonen.

Mistä olet tullut Relluun?

– Olen kiertänyt Tampereen kouluja kahden viime vuoden ajan. Näistä kouluista tuttuja opiskelijoita näkee Rellussakin.

 

Millainen koulutustausta sinulla on?

– Peruskoulun jälkeen olin kaksi päivää Noklussa (Nokian lukiossa), kunnes keskeytin. Tampereen lukioihin en päässyt. Lopetettuani olin puoli vuotta iltalukiossa, mutten oikein jaksanut keskittyä niihinkään opintoihin. Sitten muutin Englantiin ja opiskelin matkailualan tutkinnon. Palattuani Suomeen näiden opintojen katsottiin olevan Suomen lukion oppimäärää vastaavat. Lisäksi opiskelin Tampereen yliopistossa englantilaista filologiaa eli englannin kieltä ja kulttuuria. Sivuaineena luin paljon kaikkea, mikä liittyi monikultuurisuuteen, kansainväliseen politiikkaan ja kulttuurien väliseen viestintään. Olen myös käynyt lentoemäntäkoulutuksen.

 

Missä muualla olet ehtinyt työskennellä?

– Olen ainakin ollut töissä Bobcat-kuskina, ajanut kippilavaa, tehnyt monenlaista respa- ja myyntityötä, ollut myyjänä skeittiliikkeessä ja tehnyt kääntämistöitä. Lisäksi olen ollut päiväkodissa töissä. Ehkä tuossa niitä eksoottisimpia. Voisi sanoa, että CV:ni näyttää Aku Ankan CV:ltä, sillä kaikenlaista on tullut kokeiltua.

 

Mikä on parasta opettajan työssä?

– Kyllä se on varmaan ihmisten kohtaaminen. Liukuhihnatyöt eivät sovi minulle. Opiskelijat ovat useimmiten todella mukavia, ja välillä tuntuu kuin oltaisiin kavereiden kesken.

 

Mitä harrastat?

– Nykyään ei ole kauheasti aikaa harrastaa, mutta lenkkeilen amstaffini kanssa. Myös käsitöitä eli oikeastaan kutomista tulee tehtyä. Ennen harrastin myös salsaa ja napatanssia.

 

Johanna Muukkosen mielestä monen erilaisen asian kokeileminen voi olla uran kannalta vain positiivinen juttu.

 

Top 3 asiaa elämässäsi?

– Epämääräisessä järjestyksessä: ystävät, ruoka ja koira.

 

Mitä muuta haluat sanoa?

– Joskus erilainen ja monimutkainen urapolku on hyvästä. Kaikkien ei tarvitse tietää heti peruskoulusta lähtien mihin menevät ja mitä haluavat tehdä. Se, että tietää heti koko tulevaisuutensa on joillekin hyväksi, mutta joskus on paikallaan myös monen asian kokeileminen.

 

Teksti: Anna Havukainen

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *