Vohveleita syksyn piristykseksi!

Marraskuun pimeinä iltoina on mukava paistaa vaikka vohveleita. Tässä hyväksi havaittu resepti:

 

Vohvelit

8 kpl

 

Ainekset:

  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

 

Valmistus:

Sekoita maito, vesi ja öljy kulhossa vatkaimella. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne nestemäisten aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kuumenna vohvelirauta ja lisää vajaa 1 dl taikinaa vohvelia kohden.

Koristele vaikka tomusokerilla, hillolla, marjoilla, jäätelöllä tai kermavaahdolla. Vohvelia paistaessa voi myös koristella ripottelemalla esimerkiksi mustikoita tai suklaarouhetta vasta-annostellun taikinan päälle, ennen vohveliraudan kannen sulkemista.

 

Teksti: Emilia Mäkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *