Bet You Didn’t See That Coming 

Oletko ihminen, joka arvaa aina elokuvan juonen kulun tai mihin kaikki tulee päättymään? Tahdotko haastaa kinematografista intuitiotasi tai kenties tarjota läheisillesi elokuvakokemuksen, jota et pilaa arvaamalla juonenkäänteet ennen kuin ne ehtivät tapahtua? Alla on koottuna kahdeksankohtainen lista elokuvia, jotka ovat tunnetusti hyviä yllättämään katsojansa. Niitä on kuvailtu lyhyesti ilman juonipaljastuksia.


  1. Saw (2004) 


Toisilleen tuntemattomat valokuvaaja Adam ja lääkäri Lawrence Gordon heräävät vieraassa huoneessa ilman käsitystä siitä, miten ovat sinne päätyneet. He joutuvat osallistumaan vastentahtoisesti ulkopuolisen toimijan luomaan peliin, jonka hävinneet menettävät henkensä.   1. The Usual Suspects – Epäillyt (1995) 


Viisi miestä tuodaan FBI:n toimesta kuulusteluun epäiltyinä San Pedron satamalla tapahtuneesta murhasta ja tuhopoltosta. Jokaisella heistä on taustansa ja salaisuutensa, mutta vain yksi heistä on syyllinen.


  1. Fight Club (1999) 


Unettomuutta sairastava mies kokee elämässään suuria muutoksia, ja ajautuu uuden tuttavuutensa kanssa perustamaan tappelujengin. Yhdessä he pyrkivät tuomaan yhä useampien masentuneiden miehien elämälle uudenlaisen merkityksen. 

  1. American Psycho – Amerikan psyko (2000) 


Pörssimeklari Patrick Bateman on psykopaatti, jonka elämä pyörii nähtävästi Wallstreetin ympärillä. Materia menee hänen prioriteeteissaan ihmishenkien edelle, joka ilmenee hänen salaisissa vapaa-ajan menoissaan. 


  1. The Shawshank Redemption – Rita Hayworth (1994) 


Aiheettomasti tuomittu pankkiiri Andy Dufresnes päätyy Shawshankin vankilaan istumaan kahta elinkautista kahdesta murhasta. Hän ei suostu myöntymään kohtaamaansa vääryyteen, vaan pyrkii tekemään loppuelämästään omansa näköisen, yhdessä uuden ystävänsä Redin kanssa. 


  1. Black Swan (2010) 

 
Nuori ballerina Nina Sayers on äitinsä luona asuva perfektionisti, joka on valmis tekemään mitä vain saadakseen pääroolin studionsa seuraavassa tanssiesityksessä, Tšaikovskin Joutsenlammessa. 


  1. The Mist – Usva (2007) 


Pikkukaupunki peittyy kokonaan selittämättömään sumuun. Ihmiset jäävät loukkoon eri osiin kaupunkia, kuten taiteilija David Drayton poikansa kanssa paikalliseen kauppaan. 


  1. Secret Window – Salainen ikkuna (2004) 


Tyhjän sivun kammoa poteva kauhukirjailija Mort Rainey muuttaa lomamökilleen työstämään uutta romaaniaan. Tämä kuitenkin keskeytyy, kun paikalle tulee John Shooter, joka syyttää Raineya tarinansa varastamisesta. 

Teksti: Alma Mlivic 21C

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *