Peruna = maapäärynä

Kävin katsomassa uuden suomalaisen elokuvan Peruna, joka on todellinen huumorin taidonnäyte, tai no omasta huumorista riippuen. Ensimmäinen mielikuvani kuullessani elokuvasta oli epäileväinen, ajattelin suunnilleen näin: “Nonniih, nyt tällainen joku muka hauska elokuva perunan tuomisesta Suomeen.” Täytyy myöntää, että tuomitsin elokuvan idean aivan liian aikaisin.  

 

Perunassa perunan tuonti Suomeen esitettiin historiallisessa ajassa, mutta elokuvan huumori ja kieli olivat erittäin moderneja ja nykyinen nuorten slangi oli erittäin vahvasti läsnä. Elokuvaan oli taidokkaasti upotettu pieniä nykyaikaa kiusoittelevia yksityiskohtia, jotka saivat katsojat naurahtamaan. Peruna on omalla tavallaan yllättävä ja lähes koko perheen elokuva. Perheen pienimmille elokuva ei todennäköisesti ole huvittava, sillä hauskuus tulee 1600-luvun ja 2000-luvun yhdistämisestä.   


Ennakkoluuloni olivat siis täysin väärässä. Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka kaipaavat sellaista niin sanottua hömppää arkensa keskelle. Elokuva oli kokemuksena rentouttava ja sai ainakin minut miettimään aikamatkustusta Suomen 1600-luvulle. 


Teksti: Milja Vertola 20D

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *