Kaipaatko uutta katsottavaa Netflixistä? Katso suositukset!

Netflixissä on huikea määrä sarjoja ja elokuvia, mutta välillä tuntuu olevan vaikeaa löytää uutta katsottavaa, kun kaikki pinnalla olevat sarjat on jo katsottu. Tähän neljän sarjan TOP-listaan olen koonnut omia suosikkisarjojani, joita suurin osa ei ole todennäköisesti vielä katsonut. Lisäksi ideana on, että jokainen listan sarja on erikielinen.

Joskus vieraskielisten sarjojen aloittamiselle on jostain syystä suurempi kynnys, minkä takia ne ovat myös vähemmän katsottuja. Syy voi olla siinä, että koska kieltä ei entuudestaan tunne, siihen on hieman vaikeampi keskittyä ja se saattaa tuntua vieraalta. Siitä huolimatta en voi enempää kuin suositella vieraskielisten sarjojen katsomista, sillä niiden avulla pääsee tutustumaan uuteen kulttuuriin. Kannattaa myös heittää ennakkoluulot muiden maiden sarja- ja elokuvatuotantoa kohtaan pois!

Toivottavasti näistä sarjoista on apua ja iloa koulun keskelle ja pimeneville syksyn illoille!  

 

1. Dark

Dark on synkkä scifi- ja jännityssarja, jossa lapsen katoamiseen liittyy mutkikas moneen sukupolveen kytkeytyvä mysteeri. Sarja on täynnä nokkelia juonenkäänteitä, ja se saa katsojan varmasti koukkuun. Pääosia esittävät saksalaiset nuoret ja tapahtumat sijoittuvat pääosin 1980-luvulle. Lisäksi isona osana juonta on kiehtova aikamatkustus. Jos pidit esimerkiksi Stranger Thingsistä, pidät luultavasti tästäkin, sillä niissä on havaittavissa monia yhtäläisyyksiä. 

Dark tuo varmasti viihdettä niin scifin ystäville kuin sitä tavallisesti välttelevillekin. Muista kuitenkin, että tämä sarja saa ennen kaikkea aivot solmulle, joten kannattaa olla hereillä!

2. Alta mar (Tyyni meri) 


Alta mar eli Tyyni meri on espanjankielinen historiallinen rikossarja. Sarja sijoittuu 1940-luvun loppupuolelle eli toisen maailmansodan jälkeiseen maailmaan. Kaksi sisarusta lähtee pitkälle matkalle laivalla Espanjasta Brasiliaan, mutta kun laiva on keskellä Atlantin valtamerta, asiat laivassa käyvät kiihkeiksi. 

Jos olet kiinnostunut historiallisista sarjoista, eikä joukossa oleva häivähdys romantiikkaa haittaa, suosittelen tätä sinulle!


3. The Rain  


Melkein koko Tanskan väestön on tappanut sateessa oleva virus. Vain harva, sateelta suojaan onnistunut, on enää hengissä. Kukaan ei tiedä, keneen jäljellä olevista voi luottaa.  

The Rain on siis tanskalaineinen dystopistinen jännityssarja. Siinä ei ole mitään yliluonnollista, minkä takia se onkin niin jännittävä: mitä jos tämä sade tulisikin oikeasti? Isona osana juonta on henkilöiden väliset suhteet, sillä jäljellä olevat joutuvat olemaan toistensa kanssa koko ajan ilman muita varsinaisia ihmiskontakteja.  

Tätä sarjaa voin suositella aivan kaikille! Siihen on helppo eläytyä ja sarja myös pysyy mielenkiintoisena loppuun asti.  


4. Dead to Me 


Tämä sarja puolestaan on englanninkielinen humoristinen rikossarja. Sarjassa pääosassa ovat kaksi naista, jotka sotkeutuvat molemmat ehkä liiankin helposti toistensa ja muiden asioihin. Jaksot ovat normaalia lyhyempiä, vain noin 30 minuuttia, ja sarjaa on erittäin helppo seurata sen helpon kielen ansiosta. 

Kyseessä on toki rikossarja, mutta mielestäni leppoinen ja hauska sellainen, minkä takia se mielestäni on täydellinen katsottavaksi tauoilla, vaikka ennen nukkumaan menoa tai milloin vaan, kun kaipaa jotakin aivot vapauttavaa ja rentoa katseltavaa!  

 

Teksti: Emilia Riihinen 20C

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *