Rellussa väittelytaidotkin kehittyvät – Debate Club tarjoaa erinomaisen lisän englannin opintoihin

Rellun opiskelijoiden on mahdollista käydä koulukohtainen ENA12-kurssi “Debating and Presentation”, mikä tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Debate Club. Opettaja Mike Daviesin johtamalla kurssilla kokoonnutaan kerran viikossa väittelemään vaihtelevista aiheista englannin kielellä.

Rellun Debate Club järjestetään joka keskiviikko klo 16-17.15, joten koulupäivä voi venyä sen vuoksi hyvinkin pitkäksi. Mukaan kannattaakin varata välipalaa, jotta jaksaa keskittyä tunneilla olennaiseen. Ainakin minun käydessäni väittelykurssin valtaosa osallistujista oli IB-linjalta, minkä lisäksi joukkoon kuului vain kourallinen yleis- ja Eurooppa-linjojen oppilaita. Minusta vaikutti, että kyseistä kurssia on mainostettu enemmän IB-linjan oppilaille, vaikka sille saa osallistua koko koulun oppilaat vuosiluokasta tai opintolinjasta huolimatta. Itse kuulin kurssista ystävältäni, mutta edes englannin opettajat eivät olleet maininneet sitä. Tämä selittää muiden kuin IB-linjan oppilaiden vähäisen mielenkiinnon, mikä on sääli, kun ajattelee, kuinka mielenkiintoinen ja kehittävä kyseinen kurssi on. 

Olen kokenut jo vuosien ajan englannin kielen oppituntien olevan yksinkertaista samojen asioiden kertaamista vuosi toisensa perään, enkä varmasti ole yksin ongelmani kanssa. Lähdinkin Debate Clubiin mukaan saadakseni uudenlaista haastetta englannin kielen opinnoissa, käytännön kokemusta sen puhumisesta sekä kasvattaakseni itsevarmuuttani esiintyjänä sekä puhujana. Ilokseni sain huomata, että kaikki edellä mainittu toteutui.

Vaikka ajattelenkin olevani mukavuusalueella englantia puhuessani, se vaikeutui yllättävän paljon, kun samanaikaisesti piti rakentaa ja ilmaista selkeästi kyseessä oleva argumentti. Samanaikaisesti tunsin ensimmäistä kertaa vuosiin oppivani uutta englannin kielestä ja itsestäni sen käyttäjänä. Itsevarmuuskin parani, kun pääsi viikottain puhumaan ihmisten eteen vieraalla kielellä. Välillä saattoi jännittää, sillä ajoittain viikon aiheesta ei tiennyt mitään etukäteen. Ne tilanteet kuitenkin opettivat improvisoimaan ja kuuntelemaan omaa suutaan. Debate Club oli sen harjoittelemiseen täydellinen paikka.  

Debate Club kannattaa napata lukkariin sen tarjoamien ainutlaatuisten mahdollisuuksien vuoksi. Edellä mainittujen taitojen kehittymisen lisäksi kurssilla pääsee tutustumaan paremmin yleislinjan opiskelijoille usein varsin tuntemattomiksi jääviin IB-opiskelijoihin. Joka kevät Rellu osallistuu Helsingissä järjestettäviin koulujen välisiin väittelyn SM-kisoihin, joihin Debate Clubin käyneet oppilaat saavat vapaaehtoisesti lähteä mukaan.

Debate Clubiin liittymistä ei kannata jättää tekemättä siksi, että on epävarma omasta kielitasostaan. Kurssin alussa aloitetaan aivan perusasioista, eikä varsinaiseen väittelyyn päästä vielä ensimmäisen kuukauden aikana. Vaikeustaso nousee viikoittain, ja tarpeen tullessa voi liittyä myös Emilia Ohtokankaan johtamaan ryhmään, missä keskitytään helpompaan keskustelemiseen. Rellun väittelykurssi on erinomainen lisä englannin opintoihin tarjoten joka tason opiskelijalle ennennäkemättömän kokemuksen.  

Teksti: Eino Nevalainen 20C

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *