Pronssia tuli – lue raportti futisturnauksesta!

Tampereen koulujenvälisen jalkapallon ylimmän sarjatason mestaruusturnaus pelattiin Kaupissa 16.9.2021. Tämä raportti kertaa Rellun futispoikien mitalinhohtoisen taipaleen. Kosolti onnea myös tytöille, jotka saivat niin ikään pronssia!  

 

Lohkovaihe 

 

FC Rellu – TeKLu BK  (0-1 VL) 

Raportti: 

Tampereen lukioiden mestaruuskisojen alkulohkon ensimmäinen ottelu oli tiukkaa vääntöä. Paikat olivat vähissä, ja molemmat joukkueet puolustivat vahvasti. Peli rajautuikin pitkälti keskialueella ja kulmissa pyörimiseen, ja ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen lukemiin 0-0. Molemmat joukkueet veivät ottelusta mukanaan yhden sarjapisteen, vaikkakin ottelu ratkaistiin pitkän pilkkukisan jälkeen muodollisesti TeKLun hyväksi. 

 

FC TamLu – FC Rellu  (1-1) 

Raportti: 

Alkulohkossa toisena vastustajana Rellua vastaan asettui Tammerkosken lukio. Pelin alku näytti jatkuvan siitä mihin edellisessä ottelussa jäätiin. Rellulaiset puolustivat vahvasti, ja maalipaikat olivat molempiin päihin vähissä. Kuitenkin hieman ottelun puolenvälin jälkeen ensimmäinen loistava maalintekopaikka siunautui rellulaisille. Hieno veto nollakulmasta putosi TamLun veräjänvartijan otteesta, ja rellulaiset pääsivät takatolpilta viimeistelemään lukemat 1-0.  

Ottelu näytti vahvasti jäävän rellulaisten haltuun, muuta voitonjuhlat perui kuitenkin kaksi minuuttia ennen ottelun loppua täysin yksin maalin eteen jätetty TamLun hyökkääjä, joka rellulaispuolustuksen sähläämisen jälkeen laukoi pallon yläpeltiin, ja näin ottelun loppunumeroiksi jäi 1-1. Tällä tuloksella Rellu kuitenkin varmisti paikkansa neljän parhaan joukossa. 

 

Välierät 

 

FC Rellu – Klasu IF  (0-3) 

Raportti: 

Välierissä vastaan asettui Klasu, ja Rellu lähtikin otteluun haastajan roolissa. Lunta rellulaisten tupaan tuprsusi jo alkuminuuteilta. Klasulaiset saivat kulmapotkun ja hyödynsivät sen tehokkaasti. Pallo puskettiin verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin klasulaishyökkääjä oli unohdettu täysin yksin, ja saatuaan hyvä vapauttavan syötön hän laukoi pallon alakulmaan. Lukemat olivat ottelun puolessa välissä jo 0-2. Klasu prässäsi lujaa ja jatkuvasti, eivätkä Rellun lipevät hyökkääjät päässeet palloon. Lopulta Klasu kaunisteli vielä lukemia 0-3, ja pronssipeli kutsui rellulaisia.  

 

Pronssipeli 

 

FC Rellu – KaLu BK (3-2) 

Raportti: 

Pronssipelissä nähtiin kiihkeää taistelua himmeimmästä mitalista. Ottelu alkoi Rellulaisten kannalta ikävissä merkeissä, kun kalulaiset löivät johtomaalin Rellun verkkoon. Pian tämän jälkeen Rellun paikka tuli. Rellulaishyökkääjää rikottiin hyökkäyspäässä, ja oikeutta jaettiin vapaapotkulla. Yleisön kovalla kannustuksella ja upealla Rellulaislaukauksella, ottelu tasoittui 1-1.  

Salamannopeasti tämän jälkeen rellulaiset pääsivät vaaralliseen harppuunahyökkäykseen, ja pallo löytyi jälleen repusta. Numerot 2-1. Pronssisaunan lämmitys tule hetkeksi keskeyttää, kun kalulaisen taidokas sukellus palkittiin vapaapotkulla, mutta Rellulaisten onneksi tilanteesta selvittiin kuivin nahoin. Takaisku oli kuitenkin KaLun vahvasta vaiheesta johtuen odotettavissa, ja hienon kuvion päätteksi vieraat viimeistelivät maalin edestä lukemat 2-2. 

Ilta meinasi kääntyä katastrofiksi, kun viime minuuteilla kalulaishyökkääjä pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä puolittaisessa läpiajossa, mutta koko turnauksen upeimmalla heittäytymisellä Rellun maalivahti torjui. Välittömästi tämän jälkeen Rellulaiset hyökkäsivät. Upea keskitys maalille, ja rellulaishyökkääjä puski pallon upealla tavalla suoraan ylämummoon. Voittolukemat lukemat 3-2 ja pronssijuhlat saivat alkaa.  

Rellulaiset taistelivat itsensä lopulta mitaleille. Rellun turnauksen paras maalintekijä oli Abien Elias Niemi (4 ottelua, tehot 3+0) 

 

 

Mitalisijat: 
Kulta: SamKe BK 
Hopea: Klasu IF 
Pronssi: FC Rellu     

 

Tekijät: Miika Toivonen & Mats Uotila 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *