Toverin toimitus esittelee kolme kovinta juttua juuri nyt: Venla Palosen TOP 3

1. Flavia De Luce -sarja, Alan Bradley  

Melkein tuntuu pahalta raottaa Buckshawin ovea ihmisille, keitä en tunne, mutta yhtäläinen vääryys olisi pitää löytämäni turvapaikka vain itselläni. Suosikkikirjojani voisin toki suositella aivan koska tahansa, mutta tämänhetkisen epävarmuuden aiheuttamilta ahdistuksen ja pelon tunteilta Bradleyn teokset antavat suojaa ja lohtua, minkä takia koen kyseisten teosten mainostamisen tällä hetkellä aivan erityisen tarpeelliseksi.

11-vuotiaan Flavian kanssa pääset 1950-luvun Britanniaan ratkaisemaan murhia kemian sekä päähenkilön ihmeellisen luovuuden avulla. Pääset tutustumaan Doggeriin! Voi kuinka pidänkään Doggerista. Olemisen tuskan lievittämiseksi olen selvittänyt jo kertaalleen Flavian kanssa ratkaisemiani murhia uudelleen, ajanut tämän kanssa pyörällä maalaiskylä Bishop’s Laceyn läpi kymmeniä kertoja ja käynyt lukuisten eri lukittujen ovien takana Flavian tiirikointitaitojen ansiosta. Kirjojen miljöön pääelementti on vuosisatoja vanha kartanoBuckshaw, jonka seinien suojissa Flavia tekee kemian laboratoriossaan varsin erikoisiakin kokeita. Suosittelen lämpimästi avaamaan kirjan Piiraan maku makea, ja ottamaan kenties ensimmäisen kosketuksesi Flaviaan ja tämän maailmaan. 

 

2. Brooklyn 99  

Tämä sarja on oikeasti hauska.

Frendien ystäville ja ihmisille, jotka haluaisivat kyllä katsoa Frendejä, mutta eivät pidä taustanauruista, iso suositus. Ihmisille, jotka eivät tällä hetkellä jaksa hyviä, puhuttelevia ja koskettavia sarjoja, vaan haluavat vain nauraa ja levätä hetken, iso suositus. Kyseinen sarja on hauska, oikeasti, eikä sen huumori perustu erityisesti suomalaiseen televisioon tyypillisellä tavalla myötähäpeään. Rauhallista viihdettä, lyhyinä jaksoina. Sarja ei mene edes top kymmeneen parhaaseen katsomaani sarjaan, mutta tällä hetkellä kaipaan jotakin tasaista ilman järisyttäviä juonenkäänteitä. 

 

3. AURORA  

Auroran musiikki puhuttelee.

Norjalainen laulaja Aurora Aksnes on paitsi lahjakas musiikintekijä, myös yleisesti yksi valloittavimmista persoonista joita tiedän. Tunnetuin hän on kenties Frozen 2 -elokuvasta Ahtohallan äänenä, mutta omien päivittäisten konserttieni esiintyjä hän on ollut jo paljon kyseistä elokuvaa aiemmin. Suosittelen hänen musiikkiaan varsin samankaltaisista syistä kuin Bradleyn kirjoja, jotain pehmeää ja turvallista kun ympäristö tuntuu kovalta ja tukahduttavalta.

Ensimmäisellä kuuntelukerralla Auroran kappaleet saattavat kuulostaa erikoisilta, vaikka omaan korvaani ne ovatkin musiikkia sen puhtaimmassa muodossa. Aurora on yksi niistä ihmisistä, jotka ovat saaneet kasvaa omiksi sieluiksi niin vapaasti, että lopputulos on ainutlaatuista antia maailmalle. Hänen musiikkinsa on yksinkertaisesti kaunista, ja kerran ihastuttuaan siihen on tullut löytäneeksi kymmeniä puhuttelevia, mukaansa tempaavia ja koskettavia kappaleita. Niitä on jotenkin… Tyydyttävää kuunnella.

En usko, että tämä enempää kuvailuja tarvitsee, mene itse kuuntelemaan.  

 

Teksti: Venla Palonen 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *