Rellun löytää netistä kaikkialta

Sosiaalisen median kautta on helppo viestiä nuorille. Tampereen lyseon lukiossa sosiaalista mediaa käytetään ahkerasti.

 

Tampereen lyseon lukio, tuttavallisemmin Rellu, on hyvin perillä netin ja sosiaalisen median käytöstä. Rellun löytää somessa muun muassa Instagramista, Snapchatistä ja Facebookista.

Rellulla on omat kotisivut, joilta voi löytää kaiken tarvitsemansa tiedon sinne hakemisesta sen historiaan asti. Rellulla on myös oma nettilehti Toveri. Wilma taas on koulun virallinen tiedotusväline, jota oppilaiden ja opettajien lisäksi käyttävät myös oppilaiden vanhemmat.

 

   

Instagramissa on muutamia Rellu-aiheisia käyttäjätilejä. Yksi käyttäjätileistä, @relluopkh on Rellun opiskelijakunnan hallituksen oma käyttäjätili. Se on enemmän virallinen ja tietoa antava, kun taas muutamat muut Rellu-käyttäjätilit ovat pelkästään rellulaisten naurattamista varten.

Opiskelijakunnan hallituksen tilille päivitetään muun muassa infoa tulevista tapahtumista, kuvia ja videoita menneistä tapahtumista ja joka viikko kuva uudesta ruokalistasta.

”Katson aina tulevan viikon ruokalistan Rellun opiskelijakunnan hallituksen Instagram-tililtä”, toteaa Rellussa toista vuotta opiskeleva Jasmin Kukkola.

Muita suosittuja Rellu käyttäjätilejä Instagramissa ovat opiskelijoiden ylläpitämät @officialrellujutut, @rellumeemit ja @rellumemes, jotka ovat rellulaisten viihdykkeeksi tarkoitettuja hauskoja meemi-käyttäjätilejä, joilla vitsaillaan opettajista ja opiskelijakulttuurista.

Snapchatissä Rellulla on yksi käyttäjätili, @rellunopkh. Siellä, niin kuin Instagramissakin, jaetaan päivittäin kuvia sekä videoita meneillään olevista tapahtumista, kerrotaan infoa tulevista tapahtumista ja laitetaan joka viikko kuva uudesta ruokalistasta. Snapchatin kautta on helppoa jakaa ja saada informaatiota nopeasti tärkeistä sekä vähemmän tärkeistä asioista.

 

Rellun omasta nettilehdestä Toverista löytyy monenlaista lukemista monenlaiseen makuun. Se on helposti käytettävä sivusto, jolla kerrotaan tarkemmin Rellun tapahtumista useiden kuvien kera ja jaetaan oppilaiden omia uutisia, arvioita, haastatteluja ja muita tekstejä. Toverin päätoimittajia ovat äidinkielen opettaja Tomi Nordlund ja toisen vuoden opiskelija Matias Mäkiranta. Toverilla on myös muitakin toimittajia, ja jos kiinnostusta riittää, voi itsekin osallistua Toverin toimintaan.

Rellun sosiaalisuus somessa luo rentoa ja kotoisaa tunnelmaa rellulaisille ja tekee koulunkäynnistä hiukan kevyempää.

 

Teksti ja kuvat: Mirjami Kukkola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *