Uuden ykkösen ajatuksia – miltä ensiaskeleet Rellussa tuntuvat?

Aloitin Rellussa opiskelun 11. elokuuta, olen siis aivan aloittelija liittyen koulun tapoihin, opettajiin sekä aika lailla kaikkeen muuhunkin. Onnekseni olen huomannut, kuinka ystävällisiä ja avuliaita suurin osa viiden kerroksemme käytävien varsilla seikkailevat ihmiset ovat. Bussien aikataulut vaikuttavat olevan ainoa huono puoli täällä opiskelussa. Mutta ne kannattaa sietää, vaikka joutuisikin heräämään ennen kuutta aamulla. 

Päätin alkaa käymään koulua Rellussa Pälkäneeltä asti, sillä täällä minulle annetaan niin paljon enemmän mahdollisuuksia ja erinäisiä etujajoita ovat esimerkiksi erittäin laajat kurssivalinnat sekä koulukohtaiset syventävät ja soveltavat kurssit. Ja tietysti jo pelkästään sekin, että liikunnassa voimme pelata lacrossea. Tähän mennessä olenkin jo näitä erinäisiä mahdollisuuksia saanut. Eurooppa-linjallakin on aivan eri lailla motivoituneita opiskelijoita kuin aiemmissa kouluissani. Mutta ilokseni olen huomannut, että täällä ollaan myös pitämässä hauskaa eikä vain raatamassa koulupöydän ääressä. Olemme jo luokkana saaneet aikaan hyvän yhteishengen, joka tuntuu vallitsevan myös koko koulussa.

Ensimmäisinä viikkoinani olen tutustunut jo moniin ihmisiin, päättänyt pakottaa itseni kirjoittamaan pitkän fysiikan ja liittynyt jopa väittelykerhoon, ja tietysti tähän koulun lehteen Toveriin. Oppitunnit eivät ole olleet liian haastavia, mutta olen huomannut kyllä melkein heti, jos opettajan tyyli ei sovi minulle. Opetus on kuitenkin ylipäänsä korkeatasoista. 

Mielestäni yksi syistä, mikä tekee Rellusta hyvän koulun, on IB-linja. Vaikka en itse sillä olekaan, olen jo tutustunut useisiin IB:läisiin, ja on pakko sanoa, että hekin kaikki ovat olleet, no, aivan upeita. Osittain IB-linjan aikaansaama monikulttuurinen ja kansainvälisempi ilmapiiri, jossa oikeasti kuulee oppilaiden puhuvan englantia käytävillä, on varmasti merkittävimpiä syitä, miksi täällä ollaankin niin kansainvälisiä. Se on myös syy siihen, miksi kielten opiskelua painotetaan Eurooppa-linjallakin. 

Koulun muutkin järjestämät toiminnat, kuten kuoro, väittely ja Vuokkokerho, ovat hienoa lisää pelkän opiskelun rinnalle. Ne ylläpitävät hyvin koko koulun yhteishenkeä tapahtumien lisäksi. Ja niissäkin on mahdollisuus tutustua muihin luokkiin sekä vuosikursseihin. 

Minä todella odotan inolla tätä aikaani Rellussa ja kaikkia muutoksia, mahdollisuuksia ja mahdollisia uusia tuttavuuksia, joita saan. Kiitos teille kaikille, jotka luitte tämän ensimmäisen artikkelini ja toivotan teille hyvää päivää! 

 

A short view to a first year student’s thoughts 

I started at Rellu on August 11 this year and therefore I am a complete beginner regarding the habits, teachers and most of other things too. Lucky for me I have come to find out that most of the people you find through the five floors are kind and helpful. It seems the only flipside of studying at Rellu is my busschedule. But it truly is worth it even though I sometimes have to wake up before six am. 

I come to school from Pälkäne. I decided to study here since this place gives me so many more opportunities and advantages. And so far, it has. Europe line has completely different kind of school motivation that the other classes in my previous schools have had. But still I glad to see were also here to have fun and not just sit behind a desk. Even as a class we have seemed to quickly accomplice the community spirit that seems to appear all through school. 

On my first weeks I have already met so many people, decided to force myself to study and write long physics and even joined the debate club, and of course the school paper, which I am writing now and hoping you readers find this interesting. The classes have not been too demanding, but I have easily come to see if a teacher’s style does not fit mine. The teaching has otherwise been of high quality. 

I think one of the reasons that make Rellu such a great school is the IB-line. Even though I myself do not attend it I have met a lot IB students and I have to say they also have all been well, amazing. The more global and multicultural atmosphere in our school is partly the work of IB. It is where you actually hearpeople speak real English (not Ralli English) on the hallways, and that is achieved by IB. And one of those global effects might be the multilingualism that you also see in Europe line. 

The after school activities such as choir, debate, Vuokko club, are a great side to studying. They sustain the school’s community spirit along with events. And in both of those you have the possibility to get to know other classes and years. 

And so, I am really looking forward to my time here in Rellu along with all the changes, chances and friends I will possibly get. Thank you all who read my first article and have a fantastic day! 

Vilma Suominen 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *