Elämä on kummallista – arvostelussa Life Is Strange -seikkailupeli

Pienen rannikkokaupungin valokuvaajaksi opiskelevan Maxin päivästä tulee mielenkiintoisin pitkiin aikoihin. Hän on juuri muuttanut takaisin kotikaupunkiinsa Seattlesta, jonne hän aikaisemmin vanhempiensa kanssa muutti. Paluu ei ole ollut helppo, ja hänen vanha paras kaverinsa Chloe on ajautunut huonoon seuraan. Huono seura toi mukanaan huumeet ja huumeet mukanaan ongelmat. 

Tarinan alussa nähdäänkin, kuinka paikallinen rikkaan perheen ongelmanuori uhkailee Chloeta aseella, ja ase laukeaa kesken riitaa. Chloe lyyhistyy maahan ja olisi varmasti kuollut, ellei Max olisi tajunnut pystyvänsä matkustavan ajassa taaksepäin.

Tästä alkaa uskomattoman hieno seikkailu, jota jokaisen tulisi pelata ja kokea itse ilman, että kerron tässä lukijalle kaiken.  

Pelin luonne 

Life Is Strange -pelin tarina etenee palapelimaisesti. Palasten sisältö vaihtelee pelaajan omista päätöksistä riippuen. Peli sisältää paljon kohtia, joissa pelaajan pitää valita päähenkilön vastaus, ele tai teko vaihtoehtojen perusteella. Nämä valinnat vaikuttavat koko pelin ajan tarinan kulkuun ja pelin ihmissuhteisiin. Eri valinnoilla siis saadaan eri tarina. 

Pelissä on myös toiminto, jolla voi kelata ajassa taaksepäin ja kerätä tietoa, jota käyttää hyväksi aikaisemmin tarinassa, ja näin avata uusia polkuja. Aikamatkustamisella voi myös saada aikaan suuriakin muutoksia tarinassa ja luoda uusia ongelmia ratkaistessaan jo olemassa olevia.

Peli vie vahvasti mukanaan, koska peliin pystyy eläytymään niin vahvasti ja pelaajasta tuntuu kuin olisi itse pelissä mukana. Tapahtumiin on helppo reagoida ja pelin maailman on erittäin kiehtova.

Pelisarjasta

Pelisarjassa on kaksi osaa, jotka molemmat sisältävät viisi episodia. Osat ovat irrallisia toisistaan, ja pelasimme vain ensimmäisen osan ensimmäisen episodin. Tämä on ladattavissa ilmaiseksi pelikauppa Steamistä, mutta muut episodit saa ostettua muutamalla eurolla. Toinen osa tuli juuri myyntiin, ja sen saa ostettua muutamalla kymmenellä eurolla.

Life Is Strange -pelisarja on yksi genrensä johtavista pelisarjoista ja yllättävää onkin, ettei peli ole suuren pelistudion tekemä vaan pienen ranskalaisen DONTNOD Entertainmentin luomus. Peli on saanut monia arvostettuja palkintoja, joista tärkeimmät lienevät Adventure Game of the Year 2016 ja Best Story 2016.

Arvostelu

Jos pitäisi valita paras tarinankerronnallinen peli ja mainita vain yksi, olisin tämän pelaamisen jälkeen varma valinnastani. Life Is Strange pakottaa pelaajaa miettimään omia valintojaan ja pakottaa sisälle peliin niin vahvasti, että siihen uppoutuu helposti. Jokainen pelikerta on erilainen kuin edellinen, ja tarina muuttuu oman mielen mukaan.

Pelien ystäville ensimmäisen episodin saa ladattua mahdollisesti jo mobiililaitteeseesi ja suosittelenkin tämän tekemään, koska et oikeasti parempaa tekemistä päätelaitteellasi tule keksimään. Pelin viihdearvo on todella korkealla.

Arvosana: 9/10.

 

Teksti: Jere Niemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *