Opiskelijakunnan hallitus esittäytyy – puheenjohtaja Aarni Rantanen: ”En osaa sanoa ihmisille ei”

Aurinkoinen puheenjohtajamme Aarni Rantanen avaa sielunmaisemaansa ja lähettää terveisiä rellulaisille.

 

Onnittelut vaalimenestyksestäsi! Mikä sai sinut hakemaan puheenjohtajaksi?

 

– Tykkään organisoida ja järjestellä sekä tuottaa sitä kautta iloa muille. Halusin myös tehdä pieniä uskottavuuskorjauksia muun muassa oppilaskunnan hallituksen julkisivua ajatellen.

 

Mikä toi sinut Relluun? Oletko tykännyt olla täällä?

 

– IB toi minut tänne, koska haaveissa olisi opiskella tulevaisuudessa vaikkapa Englannissa biokemiaa. Koulu on kiva, ja IB on myös kiva! Haastetta löytyy, ja olen jatkuvasti ryntäilemässä jonnekin, mutta se on myös tosi palkitsevaa.

 

Mitkä ovat mielestäsi Rellun vahvuuksia?

 

– Tiedetään, minkälainen koulu tämä on, ja tänne hakeutuu tietynlaisia ihmisiä, jolloin tämä tietynlaisuus yhdistää meitä. Täällä on yllättävän helppo tulla toimeen muiden kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin.

 

Osuvasti muotoiltu. Entä mitä tahtoisit koulussamme kehittää?

 

– Opiskelijakunnan pintakorjaukset, kuten dokumenttien siirtäminen sähköiseen muotoon, ovat askel modernimpaan suuntaan. Muutoin meillä on asiat aika hyvin. Kuitenkin, vaikka meillä tutkimusten mukaan onkin huomattavasti enemmän aktiviteetteja ja tapahtumia kuin muissa kouluissa, niin aina niitä arjen piristyksiä voisi lisätä.

 

Kuka on mielestäsi Rellun mielenkiintoisin henkilö? Miksi?

 

– Kukahan se olisi, varmaankin joku opettaja… Ville Salonen on hyvin kiinnostava, aikamoinen persoona ja tietää hirveästi kaikenlaista – vaikka olisi historian tunti, niin sieltä tulee kemiaa, kulttuuria ja filosofiaa!

 

Mitä toivot vuodelta 2018? Teitkö uudenvuodenlupauksia?

 

– Henkilökohtainen tavoitteeni on se, että osaisin sanoa ei. Esimerkiksi juuri eilen ystäväni pyysi apua läksyjenteossa, joten päädyin kirjoittamaan kolmelta aamuyöllä 200 sanan esseen – en osaa sanoa ihmisille ei. Olen aina kaikessa mukana.

– Opiskelijakunnan puheenjohtajan hommissa puolestaan en malta delegoida tehtäviä tarpeeksi ja yhtäkkiä huomaan, että minulla on kokonainen vuori kaikenlaista tekemistä.

 

Mistä haluaisit ihmisten muistavan sinut?

 

– Toivoisin, että ihmiset muistaisivat minut iloisena ja mukavana ihmisenä, joka piristää päivää ja jolta saa energiaa. Samoin näissä puheenjohtajan hommissa tahtoisin tuoda väriä ja pirteyttä.

 

Mitkä pienet asiat tekevät sinut iloiseksi?

 

– Ruoka on se juttu – varsinkin, jos löytää kaapin perukoilta esimerkiksi avaamattoman Nutella-purkin! Lisäksi, vaikka olenkin ulospäinsuuntautunut ja aktiivinen ihminen, arvostan myös sellaisia omia, rauhallisia hetkiä, jolloin ei tarvitse tehdä mitään. Silloin katson sängyssä Netflixiä.

 

Tähän väliin yksi tärkeä kysymys. Jos mielesi olisi saari, miltä se näyttäisi?

 

– Hmm… Se olisi jossakin lämpimässä paikassa, jossa ei sataisi. Siellä olisi joka ilta mukavat illallisjuhlat, ja siellä pelattaisiin lautapelejä! Erityisesti Trivial Pursuitia, se on ihan lemppari. Se olisi semmoinen lomasaari.

 

Onko jotain, mitä haluaisit vielä sanoa kaikille rellulaisille?

 

– Olen pistänyt merkille, että monet stressaavat hirveästi. Tahtoisin muistuttaa, että kaikki menee varmasti hyvin – olette päässeet yhteen Suomen parhaista kouluista, mikä kertoo jo paljon teidän taidoistanne ja osaamisestanne. Luottakaa itseenne!

 

Teksti: Stella Kanto

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *