Rellusta valmistui 12 uutta ylioppilasta – itsenäisyysjuhla huipentui lakitukseen

Tampereen lyseon lukion juhlisti Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja uusia ylioppilaita tiistaina 5. joulukuuta. Juhlia järjestettiin kaksi kappaletta, joista jälkimmäisessä juhlistettiin itsenäisyyden lisäksi uusia ylioppilaita, joita valmistui Rellusta tänä syksynä 12.

 

Uudet ylioppilaat:

 

Cecilia Albertsdóttir

Viivi Ihanamäki

Julia Jokinen

Johanna Kauppinen

Iida Laine

Ruthmariia Lehmuskoski

Zhen Liao

Ulla Mäkelä

Erika Pentikäinen

Jenna Pitkälä

Lilja Pohja

Otso Tirkkonen

 

Onnittelut vielä kaikilla uusille ylioppilaille!

 

Itsenäisyysjuhlatunnelma näkyi koko päivän koulun asustuksesta – sekä opiskelijat että opettajat olivat pukeutuneet juhlallisiin asuihin. Itse itsenäisyysjuhlia oli kaksi kappaletta, jotka kulkivat samankaltaisilla ohjelmilla, jälkimmäinen juhla vain päättyi yo-todistusten jakoon.

Juhlan aluksi saliin kannettiin itsenäisen Suomen lippu. Koko juhla sisälsi upeita musiikkiesityksiä ja runoja, esiintyjinä olivat pääasiassa koulun opiskelijat. Kuulimme myös Suomen historiasta, ja opiskelijat kertoivat omien sukulaistensa historiasta.

Juhlan lopuksi kuultiin rehtorin Heini Mäenpään puhe, veteraanien terveiset nuorille sekä nähtiin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan virallinen vaihto. Juhla päättyi Rellun ykkösten ja kuoron yllätyksenä esittämään Finlandiaan.

 

Teksti: Matias Mäkiranta

Kuvat: Tomi Nordlund

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *